2021. december 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nem bírt egymással a német és a magyar íróválogatott

2006. május 22.
Családias hangulatban, gól nélküli döntetlennel végződött a hét végén a német és a magyar íróválogatott berlini összecsapása.

(mti) Berlin belvárosában egy házak közé ékelt műanyagfüves pályán kétszer negyven perces mérkőzést játszott a két válogatott sörözgető szurkolók előtt. Az öltözőknél felállított lacikonyhából időnként füstöt sodort a pálya fölé a szél. A szurkolók az el-eleredő eső miatt ingáztak a pálya széle és a klubszékház védelmet nyújtó eresze között.
Június elején Brémában rendezik meg a Szerzők Második Labdarúgó Világbajnokságát, a berlini mérkőzés a vb-re való felkészülést is szolgálta. A magyar íróválogatottban mások mellett Kukorelly Endre, Garaczi László, Körösi Zoltán, Zilahy Péter, M. Nagy Miklós kergette a labdát, Esterházy Péter a pálya széléről követte az eseményeket.
Az írónak Deutschlandreise im Strafraum (Németországi utazás a büntetőterületen belül) címmel futballról is szóló könyve jelent meg a közelmúltban Németországban, csaknem egy időben a Bevezetés a szépirodalomba című prózaciklusának kiadásával.
A prózaciklust a Die Welt napilap irodalmi melléklete A hét könyvévé választotta, a recenzióban "az irónia világbajnokának" és "Joyce unokájának" nevezték az írót.
Esterházy "focikönyvét" az ARD televízió Druckfrisch című, a nyomdából frissen kikerült könyveket bemutató magazinműsora is népszerűsítette, az íróval készült interjúval egyetemben. A műsorvezető, Denis Scheck "az általam olvasott legragyogóbb futballkönyvnek" nevezte a tizenhatoson belüli "utazásról" szóló Esterházy-kötetet, a Bevezetés a szépirodalomba címűt pedig "mérföldkőnek". Esterházy egyébként az elődöntőbe várja a német válogatottat a június 9-én kezdődő világbajnokságon.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok