2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nyári fotókiállítások a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben

2006. június 29.
A brüsszeli kulturális élet központja, a BOZAR ? Été de la Photographie ? címmel egész nyáron megtekinthető kiállítás-sorozatot szervezett. Antwerpentől Brüsszelig intézetek, galériák, kulturális központok adnak helyet a nagyszabású rendezvénynek. A Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet Vancsó Zoltán fotóművész ? Budapest-Párizs ? című anyagával vesz részt a sorozatban, amely 2006. június 20-tól vette kezdetét.

Ugyanekkor nyílik a ? Youngdiplomats PhotoSelection 2006 ? nevű kiállítás. A Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet és a Fialat Diplomaták Klubja néhány hónapja fotópályázatot hirdetett a brüsszeli diplomaták körében, hogy megmutathassák "másik, arcukat". Több mint 14 ország (többek közt Oroszország, Belgium, Litvánia, Skócia, Nigéria, Románia, Luxemburg, Portugália, Csehország) pályázóinak munkái közül válogatott a nemzetközi zsűri. A kiállításon a győztesek egy-egy fotósorozatát, más résztvevőktől pedig a zsűri által legjobbnak ítélt fotót állítják ki.

A kiállításokat Dr. Bernd BIERVERT a kultúráért és nyelvekért felelős EU biztos, Ján FIGEl kabinetjének tagja nyitotta meg. Az első helyezett - Stephen FOX, Skóciából - a Malév ajándékát kapta, egy két személyre szóló repülőjegyet Budapestre.



 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok