2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Október közepéig nem nyit ki az Erkel Színház

2006. szeptember 13.
Október 15-ig biztosan nem indul el az idei évad az Erkel Színházban, erről a Magyar Állami Operaház igazgatósága szerdai ülésén döntött, a tervezett előadásokat megpróbálják később megtartani, legvégső esetben pedig visszavásárolják a már megváltott bérleteket, helyettük új lehetőségeket kínálnak - tájékoztatta az MTI-t Várkonyi Judit, az intézmény sajtóreferense.
"Ha a statikai felmérésnek az utolsó eredményei is bejönnek, akkor fog egy grémium dönteni, hogy mehet-e az évad az Erkelben, vagy nem. Ha úgy döntenek, hogy nem, akkor nekünk újabb intézkedési csomagban el kell döntenünk, hogy melyek azok az előadások, amelyeket áthozhatunk az operaházba" - mondta Várkonyi Judit.

A sajtóreferens rámutatott, hogy a 2006/2007-es évad előadásaira mintegy tízezer bérlet kelt el, szeptemberre több mint háromszáz szezonális jegyet váltottak.

Az Erkel Színház idei évadja szeptember 15-én indult volna a Bánk Bánnal.

Vass Lajos, az intézmény élére kinevezett miniszteri biztos szeptember 5-én egy sajtóértekezleten elmondta, hogy az Erkel Színházra vonatkozóan új statikai vizsgálatot rendelt el, egy-másfél héten belül dől el, hogy bizonyos munkálatok elvégzése után elkezdhetik-e egyáltalán ott az évadot, vagy életveszély miatt be kell zárni a színházat.

MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok