2021. december 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Ösztöndíjasok kiállítása az Iparművészeti Múzeumban

2006. február 9.

Az idén először látható az iparművészet két ágát képviselő Kozma- és Moholy-ösztöndíjasok kiállítása az Iparművészeti Múzeumban. A klasszikus műhelymunkával készült egyedi alkotásokat hét textil- és öltözéktervező, négy ötvös, két szilikát és egy tipográfus készítette.

A 17 korszerű, a nagyüzemi sorozatgyártás lehetőségét is magukban hordozó design és terv között láthatók épületkerámiák, világítótestek, bútorcsalád, grafikai arculatterv, óvodai gyermek-készség-fejlesztő tárgyak és öltözék-kiegészítők egyaránt. Mindkét tárgykörben született alkotások magas szinten felelnek meg a fiatalok ösztöndíj pályázata elé tűzött célnak, hogy új szellemi-technikai értékekkel megjelenve szebbé és élhetőbbé tegyék mikrovilágunkat és tágabb emberi környezetünket.

A kiállítás 2006. február 10-én nyílik az Iparművészeti Múzeumban, és február 10-től március 5-ig látogatható. A Kozma Lajos ösztöndíjat 1987-ben alapította a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma azzal a céllal, hogy segítse a tehetséges fiatal pályakezdő iparművészeket. Az ösztöndíj keretében évente az iparművészet hat szakterületén alkotók közül 15 művészt jelöl támogatásra.

A Moholy-Nagy László ösztöndíjat 1988-ban hívta életre közösen a kulturális és a gazdasági tárca, hogy segítse 17 pályakezdő formatervező és designer szakmai fejlődését. Az ösztöndíj célja, hogy elősegítse a korszerű design megjelenését az innovációban, illetve friss ötleteket jutasson a hazai gazdaságba, ezzel is növelve az ágazat versenyképességét.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok