2021. december 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Rekord jelentkezés a Tengertánc programra

2006. február 5.
Mintegy 800 pályázat érkezett a kulturális tárca "Tengertánc" programjára, melyet Bozóki András kulturális miniszter az élő népi kultúra támogatására hirdetett meg 2005. november végén a miniszterelnök társaságában a Fonó Budai Zeneházban. A pályázatokat 2005. december 19-én írták ki, és a 2006. január 31-i beadási határidőt követően az eredményt a tárca 2006. február végén teszi közzé.

A 175 milliós keretösszegű pályázatot négy kategóriában hirdette meg a kulturális minisztérium. Táncegyüttesek, civil szervezetek, alkotóműhelyek pályázhattak a modern népi kultúra bármely területén végzett hagyományalkotó tevékenység támogatására, többek között a táncház mozgalom fejlesztésére. Erre összesen 90 millió forint áll rendelkezésre, egy pályázaton maximum 1,5 millió forint nyerhető el. Tájházak és ezeket működtető egyesületek, alapítványok vagy önkormányzatok a tájházak infrastruktúrájának megújítására, eszközök beszerzésére pályázhattak annak érdekében, hogy alkalmassá váljanak a népi kultúrát megújító tevékenységet befogadására. Erre összesen 50 millió forint jut, egy pályaművel maximum 5 millió forint nyerhető el. A kiemelkedő népzenei tehetségek promóciójára terjesztők, kiadók pályázhattak népzenei lemezek, archívumok, internetes tartalmak létrehozására, illetve ezek reklámozására. Ennek keretösszege 10 millió forint. A népi kultúra tudás-bázisának, így például népművészeti gyűjtések, helytörténeti anyagok digitalizálására és hozzáférhetővé tételére 25 millió Ft áll rendelkezésre.

A program kidolgozásában a tárca szakmai partnere volt a Martin György Néptáncszövetség, a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség, az "Örökség" Gyermek Népművészeti Egyesület, a Táncház Egyesület, a Vass Lajos Népzenei Szövetség, a KOTA, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, valamint a Hagyományok Háza.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok