2021. december 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Schleswig-Holstein Zenei fesztivál - 2007-es díszvendég: Magyarország

2006. szeptember 5.
Az idei Schleswig-Holstein Zenei Fesztivál, Németország és Európa egyik legjelentősebb nemzetközi művészeti eseménye a hétvégén zárta kapuit azzal az ünnepélyes aktussal, hogy Magyarország, mint a 2007-es rendezvények díszvendége átvette a stafétát Hollandiától.
A zárórendezvényen az ez évi vendégország nagykövete nyújtotta át a folytonosságot hangsúlyozó, szimbolikus üveggolyót Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium kulturális szakállamtitkára részére.

A Schleswig-Holstein Zenei Fesztivál 1986-os indulása óta évről évre a világ zeneművészetének gazdag kínálatát nyújtja kiváló művészek segítségével. A 6 héten át tartó és több mint 100 ezer látogatót vonzó kiemelkedő zenei rendezvények mellé sorakoznak fel olyan kísérőprogramok, amelyek méltán emelik a fesztivált nemzetközi rangra. Így a Leonard Bernstein által alapított hangversenyakadémia Schloss Salzau-n, a 2002-ben életre hívott kórusakadémia és a Lübecki Zenei Főiskola mesterkurzusai teszik teljessé a fesztivált.

A rendkívüli és megtisztelő felkérésnek eleget téve a fesztivál jövő évi magyar díszvendégsége hangsúlyosan illeszkedik az Ungarischer Akzent, a Németországban zajló magyar kulturális évad 2006/2007-es rendezvénysorozatának jövő évi programjába.

A jövőre 22. alkalommal megrendezésre kerülő zenei fesztiválon, melynek során csaknem 40 helyszínen több száz koncert és zenei ünnepség zajlik (többek között Hamburgban, Flensburgban, Kielben és Lübeckben), Magyarország számos zenei műfajjal képviselteti magát. Így többek között fellép majd a Budapest Fesztivál Zenekar, a Budapest Klezmer Band, a Danubia Szimfonikus Zenekar, a Szent Efrém férfikar, Fenyő László, Bogányi Gergely és az Amadinda.


Ungarischer Akzent
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium minden művészeti és kulturális ágra kiterjedő rendezvénysorozatot szervez Németországban, amely 2006. március 9-én kezdődött, és 2007-ben előreláthatólag a berlini Collegium Hungaricum új épületének megnyitásáig tart. A két ország államfőjének védnöksége alatt zajló rendezvénysorozat immár a hagyománnyá vált európai kulturális évadok sikeres gyakorlatába illeszkedik.

Az eddigi Akzent-koncepció folyamatossága mellett a jövő évben a "Magyarország - öt pozíció" mottó fogja össze az eseményeket - még erőteljesebb regionális és időbeni koncentrációt adva az évadnak. Az öt pozíció öt igazi hangsúlyt, öt fajsúlyos tematikát, öt tartományt takar, melyek közül az egyik lesz az északi tartományban megrendezendő és magas színvonalú magyar megjelenéssel párosuló zenei fesztivál.


Információ
Schleswig-Holstein Zenei Fesztivál: www.shmf.de
Németországi magyar évad: www.akzent.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok