2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Schneider Márta szakállamtitkár Szerbiában tárgyalt

2006. november 15.
2006. november 10-én Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium kulturális szakállamtitkára Belgrádban és Szabadkán folytatott hivatalos tárgyalásokat.
Schneider Márta kulturális szakállamtitkár november 10-én Belgrádban tárgyalásokat folytatott Liljana Soppal, a szerb kulturális tárca államtitkárával, akivel több témában is egyeztetést folytatott. 2006. március 13-án került aláírásra a magyar-szerb Oktatási, Tudományos, Kulturális, Ifjúsági és Sport Egyezmény; a mostani egyeztetés során a felek az egyezmény megvalósulását segítő magyar-szerb oktatási, tudományos és kulturális munkaterv megkötéséről tárgyaltak. A tárgyalás során szóba került továbbá egy magyar-szerb örökségvédelmi egyezmény megkötése is, amely elősegítheti a két ország örökségvédelmi intézményeinek együttműködését és a támogatások felhasználását.

A hivatalos út részeként Schneider Márta Belgrádban megnyitotta a Magyar Kulturális Hetet, Szabadkán pedig a Magyar Házban találkozott a Magyar Nemzeti Tanács kulturális ügyekben illetékes tisztségviselőivel, és tájékoztatást adott az Illyés Közalapítvány, valamint a minisztériumi pályázati támogatási formák átalakításáról, illetve a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet normatív támogatásának lehetőségeiről.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok