2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Sikeresnek tartja a kulturális tárca a Közkincs programot

2006. szeptember 13.
Rendkívül sikeresnek nevezte az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára szerdán a tárca által három éve elindított Közkincs programot.
"Az elmúlt két évben összesen 270 millió, az idén pedig 200 millió forint állt a kulturális terület rendelkezésére a Közkincs programban, s ebből csak az idei összeg további 3-3,5 milliárd forint egyéb forrást mozdított meg" - mondta Schneider Márta, amikor szerdán Békéscsabán átadta a Békés Megyei könyvtár új közösségi terét.

"Ehhez a 200 millió forinthoz, ha hozzátesszük a 3-3.5 milliárd forintot, akkor azt mondhatom, hogy igen hatékony formája a kulturális támogatásoknak, beruházásoknak" - tette hozzá.

A szakállamtitkár felhívta hallgatósága figyelmét, hogy a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben lényegesen nagyobb forrásokra számíthat a kultúra, ezért arra biztatta az átadási ünnepségen megjelent számtalan könyvtárost és közművelődési szakembert, hogy bátran éljenek a majdani pályázati lehetőségekkel.

Varga Zoltán, a fenntartó megyei önkormányzat elnöke elmondta, hogy a közösségi tér kialakítása a könyvtár régi épületszárnyában 27 millió forintba került, amelyből 20 millió forintot biztosított a Közkincs program, míg a fennmaradó részt a megye finanszírozta.

A régi épület, amely egykor Békéscsaba polgármesterének a szolgálati lakása volt, s 1952 óta szolgálja a város és a megye olvasóit. A megyei könyvtár 1985-ben korszerű új szárnnyal bővült, s azóta a régi épületben részben a régi könyveket őrizték, illetve gyermekfoglalkoztatóként is működött.

Az átalakítás eredményeként a régi épületben olyan közösségi tér jött létre, amely egyaránt alkalmas író-olvasó találkozók, illetve különböző zenei rendezvények lebonyolítására.
 
MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok