2021. december 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szili Katalin: egymilliárd forint Pécsnek az előkészületekre

2006. szeptember 4.
- A kormány és a pécsi önkormányzat képviselői szeptember 16-án megkötik az Európa kulturális fővárosa program (EKF) előkészületeinek egymilliárd forintos támogatásáról szóló szerződést - jelentette be Szili Katalin hétfőn a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.
A pénzből finanszírozható a rendezvények lebonyolításához nélkülözhetetlen beruházások pályázati előkészítése - közölte az Országgyűlés elnöke, majd hozzátette: ha a helyi képviselőtestület szeptember 21-i ülésén határoz a fejlesztések és a finanszírozás részleteiről, októberben már kiírhatók a nagyberuházások nemzetközi tervpályázatai.

Utalt rá, Pécsett 2010-re hangversenyterem, nagy kiállítótér, Zsolnay-negyed, könyvtár és információs központ épül, továbbá nagyszabású parkosítást végeznek. A beruházások 36,4 milliárd forintba, a programok lebonyolítása 9,4 milliárd forintba kerül.

A házelnök megjegyezte, hogy a 2010-es rendezvénysorozat az eddigi kulturális fővárosok tapasztalatai alapján mintegy két és félezer programból áll majd, a pécsi szervezők négy évvel a lebonyolítás előtt már ezer programötletet írtak össze. Sőt, azt tervezik, hogy ötletpályázatot hirdetnek, lehetőséget biztosítva a közönségnek a munkába való bekapcsolódásra.

Tarrósy István, a Pécs 2010 Menedzsment Központ igazgatója beszámolt arról, hogy szeptember 8-án lejár az EKF művészeti igazgatói posztjára kiírt pályázat határideje. Hétfőig még egyetlen pályázat sem érkezett, a központ azonban 8-10 komoly érdeklődőről tud, akik között van például portugál, török és francia szakember is. A lehetséges pályázók közül négyen ellátogattak a pécsi központba.

Szili Katalin hétfőn a városi és a baranyai önkormányzat képviselőinek társaságában megbeszélést folytatott Mayer Mihály pécsi megyéspüspökkel. A felek megállapodtak abban, hogy segítik egymás munkáját a püspökség fennállásának ezredik évfordulójára, 2009-re, és az EKF program keretében 2010-re tervezett programok lebonyolításában.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok