2021. december 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Színikritikusok Díja 2005-2006

2006. szeptember 22.
A legjobb új magyar dráma díját Papp András-Térey János Kazamaták című művének ítélték a színházi kritikusok a 2005-2006-os évadban műsorra tűzött darabok közül - közölte Vajda Márta, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára.
Troilus és Cressida

A színházi kritikusok 27. alkalommal odaítélt elismeréseit a budapesti Katona József Színház stúdiószínházában, a Kamrában csütörtökön este adták át.

A legjobb előadásnak járó díjat a Krétakör Színház Peer Gynt című, Zsótér Sándor rendezte előadása, valamint a Troilus és Cressida, a Katona József Színház előadása, Silviu Purcarete rendezése nyerte el. A Troilus és Cressidának ítélték oda a legjobb rendezésért járó díjat is.

A legjobb díszletért és a legjobb jelmezért járó elismeréssel is a Troilus és Cressidát, Helmut Stürmernek az előadáshoz készített munkáit jutalmazták a bírálók.

Az elmúlt színházi évad legjobb zenés-szórakoztató előadásának a Producerek bizonyult, amelyet Szirtes
Tamás állított színpadra a Madách Színházban.

A legjobb független színházi előadásért járó díjat a budapesti Pintér Béla és Társulata Anyám orra című darabjának ítélték a kritikusok, az előadást Pintér Béla rendezte.

A legjobb gyerekelőadásnak A sötétben látó tündér, az Örkény Színház produkciója bizonyult, Bagossy
László rendezésében.

A legjobb női főszereplőnek járó színikritikusi elismerést Hámori Gabriella vehette át az Örkény Színháznak Az üvegcipő és az Élektra című előadásában nyújtott alakításáért.

A legjobb férfi főszereplő díját Gyabronka József kapta a Krétakör Színház Peer Gynt című előadásának címszerepéért.

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Godot-ra várva című előadásában nyújtott alakításáért Péter Hilda vehette át a legjobb női mellékszereplő díját, a legjobb férfi mellékszereplő díját Fodor Tamásnak ítélték az Örkény Színház Élektra és a Stúdió "K" Barbara őrnagy című előadásában mutatott játékáért.

A legígéretesebb pályakezdőnek Tornyi Ildikót minősítették a kritikusok a Pesti Színház Lila ákác című előadásában nyújtott teljesítményéért.

Különdíjban részesítették a Mozart-maraton alkotóit.

A Fővárosi Önkormányzat különdíját László Zsoltnak adták át a Nemzeti Színház Oidipusz című előadásának címszerepéért. Az előadást Sopsits Árpád rendezte.

Bertók Lajosnak posztumusz életműdíjat adományoztak a színikritikusok.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok