2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Végleges a Balassa Péter-díj kuratóriumának összetétele

2006. február 13.

(MTI) - A kuratórium tagjai: Almási Miklós, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Esztétika Szakának professzora; B. Gáspár Judit pszichológus, Balassa Péter özvegye; Ferencz Győző, az ELTE BTK professzora (Széchényi Művészeti Akadémia jelöltje); Nádas Péter író; Poszler György, az ELTE Esztétika Szak professzora - olvasható a minisztérium sajtóirodája által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Balassa Péter-díjat az idén alapította Bozóki András kulturális miniszter, az új művészeti elismerés létrejöttét a tárcavezető az irodalmi programcsomag keretében január 21-én jelentette be.

A kitüntetés a művészeti - irodalmi, zenei, képzőművészeti és filmes - területen elért esszé- és tanulmányírói teljesítmény elismerésére adományozható.

A díjat évente egy személyiség kaphatja meg, az azzal járó jutalom összege kétszázezer forint. Bronzplakettjét Balás Eszter szobrászművész készíti el - áll a közleményben.

Balassa Péter 2003. június 30-án hunyt el. A József Attila-díjas esztétát, egyetemi tanárt életének 57. évében, hosszan tartó súlyos betegség után érte a halál.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok