2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Beyond the horizon - Lóránt Attila fotói a Tallinni Botanikus Kertben

2007. november 6.
A Tallinni Magyar Intézet érdekes és nem mindennapi helyszínen, a Botanikus Kert Pálmaházában állítja ki Lóránt Attila magyar fotós, festő és író fényképeit az Andok és az Amazonas vidékének indián kultúrájáról.
A művész az Eltűnőfélben Lévő Kultúrák Egyesület alapítója, amely célul tűzte ki olyan népek és törzsek életének színvonalas megörökítését, amelyek a globalizáció hatására ma mind gyorsabban elhagyják természetes környezetüket, föladják kulturális gyökereiket. A fotográfus-író, amikor éppen nem a világ eldugott tájait járja, Magyarországon dolgozik, filmeket rendez és könyveket ír.

A Beyond the horizon című kiállítás egy különleges válogatás, amelyet öt különböző dél-amerikai ország fotóiból állított össze. A képek a kulturális sokszínűség szépségét és értékét tükrözik, valamint a 21. század elején élő indián kultúráknak a természet tiszteletével harmonikus mindennapi életét mutatják be.

A képeken a a természet váltakozó ritmusához kötődő mindennapi élet és a hagyományos szertartások színes és változatos formái jelennek meg, a gyors gazdasági fejlődésnek és a természetes források nem megfelelő használatának köszönhető globális természeti problémákkal karöltve. A kiállítás 70 fotót tartalmaz és egy 12 perces dokumentumfilmet egy bolíviai és perui expedícióról.


Lóránt Attila Dél-Amerikában készült képeiből Indiánok az Amazonas mentén és az Andokban címmel a National Geographic 2006. évi szeptemberében 312 oldalas fotóalbumot adott ki, amely az első magyar szerző által írt és fotózott könyvük és amellyel ebben az esztendőben a szerző elnyerte a International Photograpy Awards könyvategóriájának harmadik díját.

A kiállítás november 8-tól december 9-ig látható, november 5-én a művész az Észt Nemzeti Könyvtárban tartott beszámolót expedícióiról mintegy hatszáz fő előtt.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok