2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Egy hónapon belül pályázatot írnak ki az Opera vezetésére

2007. március 13.
Egy hónapon belül pályázatot ír ki az oktatási és kulturális tárca az Operaház vezetésére - erről Hiller István szakminiszter beszélt a Magyar Televízió Nap-kelte műsorában kedden reggel.
A miniszter mint mondta, korábban elképzelhetőnek tartotta, hogy ne pályázat, hanem felkérés alapján válasszák ki a dalszínház irányítóját. Álláspontját a miniszteri felelősséggel indokolta.

"Ezt a felelősséget én vállaltam, vállalom és vállalnám is" - mondta, hozzátéve: a jogi környezet azonban olyan, ami lehetetlenné teszi ezt. Nem a pályázat műfajával van problémája, de nem lehet tucatáruként kezelni az Operaházat - hangsúlyozta.

A tárca vezetője szerint érdemes a menedzselési feladatokat, az ügyvezetést, a technikai vezetést és a művészi irányítást megkülönböztetni, hogy legyen olyan vezetője az Operának, akinek semmi más dolga nincs, mint a művészeti, nemzeti kapcsolatok "meghonosítása", és olyan irányítója, aki a technikai kérdésekkel foglalkozik.

A Nemzeti Színházról azt mondta, hogy nincsen olyan átalakítási terv, miszerint csak befogadó teátrumként működne a jövőben. Most is van társulata, kell, hogy a jövőben is legyen - közölte.

Az év végén lejáró vezetői megbízatásról azt mondta, ma ott tartanak, hogy szintén pályázatot írnak ki. Ez ősznél előbb nem várható - jelezte a miniszter.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok