2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller hátrányos helyzetű diákokat fogadott a Szépművészeti Múzeumban

2007. február 19.
Mintegy 900 szociálisan hátrányos helyzetű általános iskolás diák látogatta meg hétfőn a Van Gogh-ról szóló tárlatot a budapesti Szépművészeti Múzeumban, ahol Hiller István oktatási és kulturális miniszter is köszöntötte néhányukat.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

A minisztérium szociálisan hátrányos helyzetű kisiskolásait támogató Útravaló-ösztöndíj programjából mintegy 7 ezren részesültek a 2006/7-es tanévben. A 2005-ben meghirdetett esélyegyenlőségi programnak már több mint 17 ezer résztvevője van - közölte újságírókkal a miniszter, miután a gyermekcsoportokkal találkozott a múzeumban.

Hiller István hozzátette: a havi rendszerességű juttatásokból jut a diákoknak és azoknak a pedagógusoknak is, akik segítenek a nehéz sorsú családokból származó 12-13 éves iskolások továbbtanulásában. A miniszter hangsúlyozta, hogy a tárcának "különösen fontos volt, hogy tehetséges, szegény fiatalokat is hozzásegítsen a világ legjobb 10 kiállítása közé tartozó Van Gogh tárlat megtekintéséhez".

Fotó: Gordon Eszter

A miniszter az MTI kérdésére elmondta: tavasszal és nyáron is terveznek hasonló típusú, az ország szegényebb régióiból szerveződő utazásokat. A sajtótájékoztatón megjelent Závecz Ferenc, a tárca pénzügyekért felelős szakállamtitkára tájékoztatása szerint az OKM-nek a hétfői program összesen hétmillió forintjába került.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok