2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A hónap végéig lehet pályázni a Kultúra Magyar Városa 2008 címre

2007. szeptember 6.
Szeptember 30-ig lehet pályázni a Kultúra Magyar Városa 2008 cím elnyerésére az Oktatási és Kulturális Minisztériumnál. A díj olyan városi helyi önkormányzat elismerése, mely a kulturális, művészeti életét kiemelkedően fejleszti, támogatja és kulturális értékeit példaértékűen mutatja be.
A címre évente egy alkalommal lehet pályázni, lakosságszám szerinti 3 kategóriában: megyei jogú városok, 10.000 lakos feletti, 10.000 lakos alatti városok nevében. A pályázóknál elsősorban a városok által eddig elért kulturális szintet értékeli a bíráló bizottság. Fontos szempont például a város kulturális aktivitása, a városfejlesztési tervek kulturális elemei, a kulturális beruházások, a kortárs művészet és kreatív ipar szerepe és teljesítményei, a város külső-belső kapcsolatai, kulturális turisztikai helyzetkép (pl. a fesztiválok, kulturális turisztikai programok), a turisztikai infrastruktúra megléte, állapota, a fenntartható fejlesztések és az esélyegyenlőség. 2005-ben Kecskemét, Keszthely és Vasvár, 2006-ban Székesfehérvár és Sárospatak nyerte el ezt a címet.

A pályázat letölthető az Oktatási és Kulturális Minisztérium (Közművelődési pályázatok), az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium honlapjáról, illetve az itthon.hu oldalról.

A kiírás iránt érdeklődők számára hasznos kiadvány a KultúrPont Iroda gondozásában megjelent "A kultúra szerepe a turizmusban és a városfejlesztésben" című ingyenes tájékoztató füzet. A tanulmány az Európa Kulturális Fővárosa és a Kultúra Magyar Városa kezdeményezéseket elemzi a kulturális turizmus szempontjából, amelyben többek között megismerhetjük a magyar pályázat első nyertes városainak az elmúlt években elért eredményeit is. Az ingyenes kiadvány megrendelhető és letölthető az iroda honlapjáról: http://www.kulturpont.hu/kult-turizmus.php.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok