2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Jótékonysági bál balsorsú műemlékek javára

2007. január 26.
Elhanyagolt, balsorsú műemlékek javára rendez jótékonysági bált a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) február közepén Budapesten, az Országgyűlés elnökének fővédnökségével.
A hivatal munkatársai az ország 10-15 műemléke közül válogattak, a jótékonysági esten egy zsűri döntése alapján öt közül lehet szavazni arra az egy műemléki helyszínre, amelynek felújítására fordítják a bál teljes bevételét - foglalta össze a február 16-i rendezvény lényegét Okrutay Miklós, a KÖH Felügyeleti Igazgatóságának igazgatóhelyettese.

Mint mondta, legalább ötszázezer és egymillió forint közötti bevételre számítanak, ami persze csak egy töredéke lehet annak az összegnek, ami elegendő lehet a kiválasztott emlékhely teljes renoválásához.

A főszervező a lehetséges nyertesek közül négy esélyest említett: az ország legrégebbi, a soproni Szent György-templomban található, XVII. századi orgonáját; a szolnoki vasútállomás víztornyát; a Baranya megyében, Villány vidékén található, egyedülállónak számító favázas présházat; valamint egy középkori, elpusztult falu, Sármégy lerombolt templomát.

Okrutay Miklós tájékoztatása szerint ez lesz a hatodik, ilyen jellegű jótékonysági bál, amit munkatársaival szerveznek, igaz, míg korábban évente ismétlődött a rendezvény, a legutóbbi hét évvel ezelőtt volt.

A Budavári Városházán tartandó esemény fővédnöke Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. A jótékonysági bál védnöke Varga Kálmán, a KÖH elnöke és Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok