2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kodály országa a déli nagyvárosokban

2007. november 6.
Pécsett és Szegeden folytatódott a Kodály országa című rendezvénysorozat, amely ezen a hétvégén több szempontból is különlegesnek bizonyult.

Szokatlanul sok egyéni műsorszámmal örvendeztették meg a Pécs Plaza vendégeit 2007. november 3-án, szombaton 14.00 és 17.00 óra között a rendezvénysorozat fellépői.

Nagy meglepetést keltett, amikor ebben a szokatlan térben felcsendültek Kodály Zoltán szerzeményei Király Csaba zongoraművész előadásában. Rózsa Bernadett többszörös Arany Páva-díjas énekes, valamint Drinóczi Éva, Tillai Tímea és Kaposvári Szilvia a Mester által gyűjtött népdalokkal kedveskedtek a közönségnek. A Pécsi Művészeti Szakközépiskola és Liszt Ferenc Zeneiskola diákjai hangszeres produkciókat mutattak be. A Mátyás király Utcai Általános Iskola és a Jókai Mór Utcai Általános Iskola kórusa pedig az őszi szünet ellenére a vártnál jóval nagyobb létszámban lépett színpadra, ráadásul a diákok kérésére több dalt énekeltek el, mint ahogy eredetileg tervezték.

Másnap Kis Judit énekes, illetve Erdélyi András és Soczó Gabriella fúvósok léptek fel a Szeged Plazában. 2007. november 4-én, vasárnap, 14.00 és 16.00 óra között zajló rendezvényen azonban egyértelműen a MÁV Hazánk Kórus volt a közönség kedvence.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a Balassi Intézet megbízásából a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége közreműködésével a Miga Film Produkciós Iroda által szervezett Kodály országa című rendezvénysorozat legközelebbi állomása november 10-11-én Nyíregyháza és Miskolc lesz.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok