2023. október 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kulturális Örökség Napjai - több mint kétszázezer látogató

2007. szeptember 18.
Több mint kétszázezer érdeklődő vett részt a Kulturális Örökség Napjai című rendezvény programjain - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.
A szeptember 15-én és 16-án rendezett országos fesztivál keretében olyan épületek kapui nyíltak meg a közönség előtt, amelyek egyébként egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan látogathatók. 

A múlt hét végén 260 magyarországi településen mintegy 650 helyszínen rendeztek programokat, az érdeklődők 700 épület és 200 sétaútvonal között választhattak - olvasható a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) közleményében.

Az eseménysorozat részét képezte az idén a Nyitott templomok éjszakája, amelynek keretében 38 templom várta az érdeklődőket, valamint a Kultúrházak éjjel-nappal című program, amelyhez 104 település művelődési központja csatlakozott.

A programsorozat középpontjában ebben az évben a reformkor és a klasszicizmus építészete állt, és megemlékeztek Batthyány Lajos egykori miniszterelnök születésének 200. évfordulójáról, valamint Szent Erzsébet születésének 800. évfordulójáról. Az érdeklődők vezetéses sétákon, koncerteken, beszélgetéseken és vetélkedőkön vehettek részt.

A KÖH közlése kitér arra, hogy a fővárosi helyszínek is a látogatók számának növekedését jelezték, a Festetics-palotában csaknem kétezren, a Magyar Országos Levéltárban háromezren, a Sándor-palotában több mint ötezren jártak, és a Pesti Vármegyeháza is sok látogatót vonzott.

A KÖH a jövő évben szeptember 20-21-én rendezi meg a Kulturális Örökség Napjait, amely központi témájával a reneszánsz évének gondolatköréhez csatlakozik majd - zárul a közlemény.
 
(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok