2023. szeptember 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megnyíló csatornák

2007. szeptember 13.
A Vizuális Világ Alapítvány második alkalommal rendezi meg egyedülállóan izgalmas fesztiválját, a Csatorna Média Fesztivált, melynek ez alkalommal a Jövő Háza biztosít a rendhagyó programokhoz testhezálló helyszínt a Millenáris Parkban. A fesztivál fővédnöke Bogyay Katalin, az OKM szakállamtitkára.
A csatornák tehát megnyílnak - szeptember 14-étől három napon keresztül együtt gondolkodik a szolgáltató és a diák, a filmesztéta és a környezetvédő, a pályakezdő tanár és fogyatékkal élő tanítványai, az előadóművész és a médiapszichológus, a hangmérnök és a szappanopera-író.
 
A profi-  és diákmédiumokat, médiatanárokat és médiát tanulókat rendhagyó módon egy találkozásra csábító eseménysorozat fővédnöke Bogyay Katalin,  az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi kapcsolatok szakállamtitkára. 
 
Bogyai Katalin a Millenáris Jövő Háza nagyszínpadán pénteken 17 órakor A kultúrák közötti párbeszéd csatornái címmel Fesztivál-nyitó előadást tart. A legfőbb emberi kapcsolatok elmélyítése, a párbeszéd kialakításának fontossága előadásának hangsúlyos eleme.
 
 
Miért jó a médiának, hogy jelen legyen?
 
A profi média találkozhat közönségével, közvetlen visszacsatolást nyerve a trendformáló fiatalok véleménye alapján. A média találkozhat a jövő fogyasztójával és a jövő médiaszakember generációjával is, hiszen diákújságírók, amatőr médiumok bemutatkozásának is teret adnal a Fesztivál keretén belül.
 
Miért jó a pedagógusoknak, hogy jelen legyenek?
 
A Médiapedagógia műhely és a Csatornatiszítás című Konferencia a hatékony kommunikációról a médiapedagógusok, társadalomtörténetet tanítók, nyelvtanárok számára számos friss információ, módszertani segédlet begyűjtését lehetővé teszi. A Testtudat és Környezettudatosság Műhelyt valamennyi biológia, földrajz, történelem és testnevelés oktatónak, a Szöveg szigetet magyar szakos tanároknak, a Hang szigetet ének-zene, a Kép-szigetet rajz, és médiaismeretet oktató tanároknak ajánlják a szervezők.
 
Miért jó a diákoknak?
 
Tanulni nem csak iskolában lehet! A Műhelyekben és a Hang, Kép, Szöveg és Egyesült médiumok Szigeten a látogatók betekintést kapnak az iskolai mozgókép- és médiaismeret tantárgy élvezetes és vitás részeibe, és inspiráló példákat láthatnak az iskolán kívüli, nem formális médiapedagógiára is. A Csatorna Média Fesztiválon az érdeklődők a gyakorlatban is kipróbálhatnak kreatív feladatokat, elemezhetnek filmeket, illetve példákat láthatnak arra, mit is jelent a manipuláció, és hogyan kezelhető.
 
Video mesterkurzus során Hartai László filmrendező egy kiscsoportos 3 napos mesterkurzus során bevezet a művészi filmkészítés gyakorlatába.
 
A Fesztivál esti programjai a kikapcsolódásban nyújtanak segítséget.
 
Ízelítő a fellépő művészek, szakemberek névsorából:
Eileen Quashie- Bakáts Tibor Settenkedő-  Sükösd Miklós - Nádasdy Ádám  -Lányi András - Ferenczi György- Mérő László  -Hoppál Bori  - Sas István - Laár András- Kepes András- Csermely Ákos -  Galambos Péter
 
Részletes program, további információk: www.csatorna.media.hu
 
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok