2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Múzeumok Éjszakája - Hiller István tárlatvezetéssel nyitotta meg

2007. június 23.
Tárlatvezetéssel nyitotta meg Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Múzeumok Éjszakája eseménysorozatát az Iparművészet Múzeumban szombaton Budapesten.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

"Ez egy rendhagyó és egyszeri tárlatvezetés" - hangsúlyozta az Esterházy család kincseit bemutató kiállításon a miniszter, hozzátéve: arra kérték fel, hogy amit korábbi életében hosszú éveken keresztül kutatott, azt egy alakalommal, a Múzeumok Éjszakáján mondja el a látogatóknak.

"Az Esterházy-családról fogok beszélni, és Magyarország fél évezredéről: egy olyan családról, amely a XVI. század végétől, a XVII. század első harmadától egészen a mai napig, így, vagy úgy, de Magyarországhoz, az ország történelméhez, az éppen aktuális dolgokhoz kapcsolódott" - kezdte a tárlatvezetést Hiller István.

Elsőként Esterházy Miklósról (1583-1645), a család vagyonának és tekintélyének megalapozójáról beszélt. Egy olyan gondolatát idézte, amelyet - mint mondta - mindenki ért Közép-Európában: "őrültség semmit nem tennünk, ha mindent nem tehetünk is".

Fotó: Gordon Eszter

Az idei, immár ötödik Múzeumok Éjszakáján országszerte ezernél több programmal várják a közönséget, a nagyszabású eseménysorozat keretében a fővárosban hatvan, vidéken pedig csaknem száz helyszínt kereshetnek fel az érdeklődők. A programok szombaton este 6 órakor kezdődtek és hivatalosan éjjel 2 óráig tartanak.

A Múzeumok Éjszakáján országosan 1.300 program várja az érdeklődőket.

A programokra jegyeket a helyszíneken, illetve a BKV pénztáraiban lehet vásárolni. A BKV az idén is indít különbuszokat, amelyeken a belépőjegyekkel ingyenesen utazhatnak a múzeumlátogatók. A járatok négy útvonalon közlekednek 18 órától éjjel 2 óráig.

Fotó: Gordon Eszter
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok