2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nagy Péter a Berlinale első magyar kitüntetettje

2007. február 12.
Nagy Péter, Herendi Gábor Lora című filmjének férfi főszereplője a Berlinben zajló nemzetközi filmfesztivál első magyar kitüntetettje.
A Berlinalén immár tizedik éve szereplő, úgynevezett Shooting Stars programban huszonhat ország legígéretesebb színésztehetségei mutatkoztak be. A jövő európai filmcsillagait az European Film Promotion elnevezésű szervezet mutatja be a filmszakma nagyjainak, akik közül több mai világsztár annak idején szintén a Shooting Stars programban "kezdte".

Nagy Péter

A szakma által jelölt Nagy Péternek a díjat a Berlinben tartózkodó Bogyay Katalin, a kulturális minisztérium szakállamtitkára adta át a Berlinale Palotában.

Nagy Péter 2006-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, jelenleg a debreceni Csokonai Színház társulatának tagja. Több kisebb filmszerep után főszerepet kapott Herendi Gábor romantikus filmjében, a Lorában, amelyben egy fiatal zenészt játszik.

Herendi Gábor filmjét az 57. Berlinale is programjára tűzte.

Szerdán adják át a világhírű magyar filmrendezőnek, Mészáros Mártának a berlini filmfesztivál egyik fő elismerését, a Berlinale Kamera-díját.

A nemzetközi filmvilág egyik legrangosabb seregszemléjének számító Berlinalén a Kossuth-díjas filmrendező 1975-ben - az Örökbefogadás című filmjéért - fődíjat, Arany Medvét kapott.

Az MTI értesülése szerint Mészáros Márta kitüntetése után szerda este ismét levetítik az Örökbefogadást.


MTI-Panoráma
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok