2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Negyedmillió látogató a Van Gogh-kiállításon

2007. február 15.
A Van Gogh-kiállítás kétszázötvenezredik látogatóját fogadta csütörtökön a Szépművészeti Múzeum. A szerencsés látogatót Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Baán László, az intézmény főigazgatója köszöntötte.
Hiller István kulturális miniszter és Baán László főigazgató köszöntötte Ördög Deák Szilviát (Fotó: Gordon Eszter)
Hiller István kulturális miniszter és Baán László főigazgató köszöntötte Ördög Deák Szilviát (Fotó: Gordon Eszter)

A negyedmilliomodik látogatót, Ördög Deák Szilviát egy tulipáncsokorral fogadta Hiller István a Szépművészeti Múzeumban. A 16 éves szegedi gimnazista - a virágok mellé - többek között egy amszterdami hosszú hétvégét is kapott ajándékba.

A diáklány az MTI-nek elmondta, hogy édesapja kísérte el a kiállításra, amelyre elővételben váltotta meg jegyét az interneten. Azt is elárulta, hogy azért jött el a tárlatra, mert Van Gogh a kedvenc festőművésze. Megjegyezte: teljesen váratlanul érte a köszöntés.

Fotó: Gordon Eszter

Az ünnepélyes alkalomból nem csak Ördög Deák Szilvia kapott ajándékot, hanem további 250 látogató is, akiket egy-egy szál tulipánnal köszöntöttek a múzeumban.

A december eleje óta látható kiállítás eddigi 250 ezer látogatójával a Szépművészeti Múzeum történetének legsikeresebb tárlata lett - hangsúlyozta Baán László főigazgató, hozzátéve, hogy ezen felül további 80 ezer jegy kelt el elővételben a hátralévő időszakra.

A március 20-ig látható kiállítás február elejétől a nagy érdeklődésre való tekintettel már hétfőnként is nyitva áll, a jövő hónap első hétvégéjétől pedig reggel kilenctől este 8 óráig várja a látogatókat - közölte a főigazgató.

Magyarországon eddig a Magyar Nemzeti Galéria Munkácsy-kiállítását látták a legtöbben, a több mint öt hónapig nyitva tartó tárlatra 360 ezren látogattak el a budai Várba.

A Szépművészeti Múzeumban a mostani rekordig a Monet és barátai című kiállításra voltak a legtöbben kíváncsiak, amit összesen 250 ezren láttak.

A Szépművészeti Múzeum Van Gogh-kiállításán a holland festőzseni életművéből 43 festmény, 24 rajz és 10 grafika (litográfia és rézkarc) szerepel. A tárlaton Van Gogh első éveit meghatározó alkotók, köztük Rembrandt, Delacroix, Daubigny és Millet egy-egy jelentős művét is bemutatják. A hazai művészek alkotásain keresztül pedig a holland festészet 20. század eleji magyar festészetre gyakorolt hatásával ismerkedhetnek a látogatók.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok