2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Nemzeti Filmiroda a KÖH-ben működik tovább

2007. január 22.
Önállóan gazdálkodó, részjogkörű szervezeti egység lett a Nemzeti Filmiroda, amely január elsejétől a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) részeként, Filmiroda Igazgatóság néven működik tovább - mondta az Oktatási és Kulturális Minisztérium fejlesztési és gazdasági ügyekért felelős szakállamtitkára hétfőn az MTI-nek.
Závecz Ferenc hangsúlyozta: nem történt változás a filmiroda eljárási rendjében, és egyelőre "fizikai paramétereiben" sem.

"A következő fázisban ugyan van értelme a költöztetésnek, de erre igazából még terv sincs" - tette hozzá.

A szakállamtitkár kiemelte, hogy a filmiroda olyan fontos funkcióinak, mint a korhatár-besorolás, vagy akár az adókedvezmény-rendszer működtetése, filmszakmai nyilvántartás vezetése, igazolások kiállítása, meg kell maradnia.

A létszámról szólva elmondta: az összevonásoknál önmagában nem cél a létszámleépítés; az, hogy a munkatársak bizonyos százalékát el kell küldeni, szóba se kerül.

A filmiroda vezetője ezután is Taba Miklós marad, aki az MTI-nek nyilatkozva rámutatott arra, hogy az ügyfelek vonatkozásában csak a félfogadási időben történt változás: ezentúl péntekenként nem intéznek ilyen ügyeket.

A személyi kérdéseket közlése szerint belső átszervezésekkel oldotta meg az intézmény.

Surguta Orsolya, a Filmiroda Igazgatóság általános igazgatóhelyettese beszámolt arról: a Nemzeti Filmiroda tavaly 121 kérelem elbírálása után 95 esetben adott filmeknek art-besorolást, s 283 alkotást vett nyilvántartásba. Az intézmény 406 film kapcsán adott ki adóigazolást, összesen 3 milliárd 306 millió forintról.

Korhatár-besorolás ügyében 1378 eljárás indult, míg 121 esetben artfilmmé nyilvánítás ügyében tett lépéseket a filmiroda.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok