2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM támogatja az írószervezeteket

2007. május 16.
Az írószervezetek az idén is megkapják a kulturális tárcától azt az összeget, amellyel tavaly támogatta működésüket az állam - jelentette be Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerdán Budapesten.
A tárcavezető a kormánydöntést ismertetve elmondta, hogy a minisztérium egyensúlyi tartalékának első negyedéves részét felszabadítják. A döntés nyomán keletkező pluszforrásokból az írószervezetek összesen mintegy 10,6 millió forintot kapnak az idén.

Hiller István hangsúlyozta, hogy az összeget a szervezetek már a második negyedévben megkapják, nem úgy, mint tavaly, amikor a kifizetések csak az év végén teljesültek, illetve az idei évre csúsztak át.

Megjegyezte, hogy a kormány az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) "fegyelmezett gazdálkodása eredményeként" tette lehetővé a tartalék felszabadítását. Az összegből a tárca eddig nem támogatott, de fontosnak tartott kulturális célokat finanszírozhat - tette hozzá.

A Magyar Írószövetséget például tavaly hatmillió forinttal támogatta az OKM, az idén azonban a tárca az eredeti tervek szerint egyáltalán nem nyújtott volna támogatást az írószervezeteknek.

A támogatás megszüntetése ellen május elején nyílt levélben tiltakozott hét irodalmi szervezet, köztük a Magyar Írószövetség.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok