2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az operaház két játszóhelyre tervez, de az Erkel Színházra nem számít

2007. március 2.
Az utolsó egyeztetések folynak a Magyar Állami Operaházban a következő évad műsortevéről; bár az Erkel Színházzal nem számol az intézmény vezetése, mégis két játszóhelyre terveznek előadásokat - közölte az operaház miniszteri biztosa pénteken az MTI-vel.
Vass Lajos az operaház sajtóirodáján keresztül arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a színház 2007/2008-as évadjának tervezésekor az intézmény művészeti vezetése nem számolt az Erkel Színházzal, mint potenciális játszóhellyel, ám a műsorterv egy második játszóhelyet is feltételez.

Az Erkel Színházban a 2006/2007-es évad később, szeptember helyett októberben kezdődött, mert Vass Lajos csak egy átfogó műszaki vizsgálat után engedélyezett előadásokat az épületben.A vizsgálat során kiderült, hogy kisebb javítások elvégzése után az évad végéig használható az évtizedek óta felújításra szoruló játszóhely.

Az Erkel Színház felújítására a kulturális minisztérium és a Magyar Állami Operaház 2005 februárjában egyszer már kiírt egy előpályázatot. Az úgynevezett PPP-konstrukcióban, magánbefektető bevonásával történő átépítésre három cég nyújtott be pályázatot, ám döntés nem született.

A Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára esedékes pályázattal kapcsolatos kérdésre Vass Lajos úgy reagált: a pályázat konkrét feltételeinek ismeretében, számára elfogadható kondíciók esetén, "látna fantáziát a ház további irányításában".

Hiller István miniszter 2006 júniusában nevezte ki Vass Lajost a Magyar Állami Operaházhoz miniszteri biztosnak, megbízatása eredetileg 2006. december 31-ig tartott volna, ám a szaktárca vezetője 2007 június végéig meghosszabbította mandátumát.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok