2023. október 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Öten pályáznak az Iparművészeti Múzeum főigazgatói posztjára

2007. október 26.
Az Iparművészeti Múzeum főigazgatói posztjára öt, a gazdasági igazgatói posztjára pedig két pályázat érkezett be határidőn belül az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz (OKM).
A pályázati kiírás 2007. szeptember 21-én jelent meg a Kulturális Közlönyben, és attól számítva 30 napon belül lehetett benyújtani az anyagokat az OKM-hez.

A pályázatról a benyújtási határidőt követő 30 napon belül, a felkért szakmai bíráló bizottság véleménye alapján az oktatási és kulturális miniszter dönt.

A korábbi főigazgató, Takács Imre és a volt gazdasági igazgató, Zádor Tamás vezetői megbízatását augusztus 31-ével vonta vissza Hiller István oktatási és kulturális miniszter.

A minisztérium korábbi közleménye szerint "a döntéseket a felügyeleti szerv által lefolytatott terv szerinti és soron kívüli ellenőrzések előzték meg, melynek megállapításairól a vonatkozó hatályos előírásoknak megfelelően Takács Imre és Zádor Tamás uraknak részletes ismeretei voltak".

Hiller István az intézmény főigazgatói feladatainak ellátására miniszteri biztost nevezett ki Pálfi Ferenc személyében, aki a főigazgatói pályázat lezárultáig, az új vezető hivatalba lépésének napjáig látja el teendőit. A gazdasági vezetői feladatok ellátására a gazdasági igazgatói pályázat eredményes lezárásáig Pálffy Pétert rendelte ki a miniszter.

Takács Imre - felmentésének nyilvánosságra kerülésekor - az MTI-nek nyilatkozva teljes értetlenséggel fogadta a döntést.

Napokkal később az Iparművészeti Múzeum csaknem félszáz munkatársa állásfoglalást írt alá, amelyben kijelentették: az intézmény szakmai munkájának folytatását a felmentett főigazgató vezetésével képzelik el. Az állásfoglalást a szaktárcához is eljuttatták.

Miután a főigazgató megkapta felmentésének indoklását az OKM-től, az MTI-vel azt közölte: nem járul hozzá az indoklás közzétételéhez. Később arról is tájékoztatta a távirati irodát, hogy a felmentéséről szóló döntést munkaügyi bíróságon támadja meg.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok