2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Reneszánsz Év - megkezdődött a népszerűsítő kampány

2007. december 21.
Megkezdődött a Reneszánsz Év - 2008 elnevezésű programsorozat népszerűsítő kampánya - tájékoztatta az Oktatási és Kulturális Minisztérium keretében működő Reneszánsz Programiroda csütörtökön az MTI-t.
A kampány keretében a 3-as metró szerelvényeit az évad legfőbb területeire koncentráló, illetve a reneszánsz szellemiségét modern formában megjelenítő plakátok díszítik egy hónapon keresztül.

A programiroda emlékeztetett arra, hogy 2008 a Reneszánsz éve lesz Magyarországon. A Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából meghirdetett eseménysorozat célja a sokoldalú és átfogó jelenlét a kultúra, a művészet, a gasztronómia, a technológia és a tudomány, valamint a környezetvédelem világában - tette hozzá.

A metrószerelvényeken látható plakátok is erre igyekeznek felhívni az utazóközönség figyelmét.

A Reneszánsz Programiroda kitért arra, hogy január 24-én a Szépművészeti Múzeumban a reneszánsz tematikához igazodó, a Mediciek fénykorát bemutató kiállítás nyílik.

A közlemény szerint a Reneszánsz Évhez arculati kézikönyv készült, amelyben a programok könnyebb beazonosíthatósága és az egységes arculat érdekében saját színkódokkal jelzik az egyes területeket.

A programsorozat 2008. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján kezdődik, és egy évvel később ugyanezen a napon ér véget. A mintegy százötven rendezvény - kiállítás, konferencia, gasztronómiai esemény - Mátyás király korát és szellemiségét, a reneszánsz és a humanizmus hagyományait, tudományos, kulturális, művészeti értékeit, az akkori Európát formáló világképet idézi fel.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok