2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Sikeresen indult a Kodály országa című rendezvénysorozat Kecskeméten

2007. október 13.
Kodály Zoltán Lant preludiumával indult a zeneszerző műveit népszerűsítő másfél hónapos programsorozat Kecskeméten a Malom Pénzügyi Szórakoztató és Bevásárló Központban szombaton.
 
A Kodály országa című köztéri programsorozat első állomásán, a zeneszerző szülővárosában, a 11 óra és 15 óra között felcsendülő Kodály műveket és népdalokat sok százan hallgatták.
A zeneszerző halálának 125., halálának 40. évfordulója alkalmából meghirdetett Kodály-év köztéri programsorozata tíz magyarországi város és a Szlovákia területén fekvő Galánta forgalmas köztereire viszi el a legnépszerűbb Kodály-műveket. Kodály Kecskeméten született, de Galántán töltötte gyermekéveit.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium valamint a Balassi Intézet megbízásából, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége közreműködésével, a Miga Film Produkciós Iroda szervezi a programsorozatot.
A rendezvénysorozat célja, hogy Kodály-életműve minél több emberhez eljusson, azokhoz is, akikhez hagyományos módon erre kevés az esély, mert nem járnak komolyzenei hangversenyre.
 
 
Kecskeméten több blokkban hangzottak el a Kodály-zeneművek és a kórusművek. A koncertek szüneteiben egy kivetítőn a zeneszerző életéből és munkásságából villantottak fel részleteket.

A programsorozat vasárnap Szolnokon folytatódik.
 
(MTI)

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok