2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A színházak képviselői január utolsó napján adják át szakmai javaslataikat Hiller Istvánnak

2007. január 27.
Január utolsó napján nyújtják be javaslataikat a színházak képviselői Hiller István oktatási és kulturális miniszternek, aki egy novemberi egyeztetésen hat területen kérte a szakma véleményét - mondta a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára az MTI-nek pénteken.
Vajda Márta tájékoztatása szerint a munkabizottságok elkészítették saját anyagaikat, amelyeket a társaság legközelebbi, jövő hét keddi ülésére egy kisebb csoport összesít. Így a javaslatot szerdán, január 31-én be tudják nyújtani a miniszternek.

Hiller István a struktúraátalakítás, a finanszírozás, az ifjúság és a közönség, a képzés, az igazgatói kinevezések rendje, valamint a munkajog témájában kezdeményezett hosszabb távú párbeszédet a színházigazgatókkal a tavalyi, november 30-i egyeztetésen, amelyen a színházi szakma aktuális kérdéseit tekintették át.

A javaslatok kidolgozására a Magyar Színházi Társaság és a Budapesti Színházigazgatók Egyesülete hat közös bizottságot állított fel.

A beérkezett vélemények feldolgozása után, februárban vagy márciusban újabb egyeztetés következik - mondta még novemberben Hiller István az MTI-nek.

A kulturális tárcának készült javaslatok mellett a Magyar Színházi Társaság elnöksége egy olyan anyag elkészítését is tervezi, amelyben kifejti, hogy mennyire veszélyes a fővárosi fenntartású színházakra nézve az önkormányzat által tervezett, mintegy egymilliárd forintos elvonás. Ez az anyag jövő keddre készül el - mondta Vajda Márta.

A fővárosi költségvetési koncepcióban szereplő elvonás kapcsán Jordán Tamás, a Magyar Színházi Társaság elnöke korábban az MTI-nek nyilatkozva úgy vélekedett: amennyiben összesen 1,2 milliárd forintot elvonnak a 13 érintett teátrumtól, az azt jelenti, hogy jó néhány színház bizonyára nem tudja elkezdeni az őszi szezont.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok