2023. október 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Több mint egymilliárd forint önkormányzati zenekaroknak

2007. április 25.
Döntöttek a helyi önkormányzatok hivatásos zenekarainak és énekkarainak támogatására szánt ez évi, egymilliárd tízmillió forintos keret elosztásáról; a legmagasabb összeget, 116 millió forintot a pécsi Pannon Filharmonikus Zenekar kapja.
Schneider Márta szakállamtitkár az MTI-nek elmondta, hogy a támogatás összege megegyezik a tavalyival. A pályázatok alapján szakmai grémium tesz javaslatot az elosztásra, a döntést Hiller István miniszter hagyja jóvá.

A bizottság munkájában a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetsége, a Magyar Zenei Tanács, a Magyar Muzsikus Fórum, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, valamint az OKM művészeti főosztályának delegáltjai vesznek részt.

Az összeget a központi költségvetésből, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium mint fejezetgazda keretéből folyósítják, odaítéléséről a kulturális miniszter dönt - közölte Schneider Márta.

A szakállamtitkár kitért arra: a támogatást várhatóan néhány héten belül kézhez kapják a nyertes pályázók.

Tájékoztatása szerint az idén öt újabb, önkormányzat által fenntartott együttes lépett be a támogatottak körébe: az egri és a kaposvári szimfonikus zenekar, a Tatabányai Szimfonikusok, a Belvárosi Virtuózok és a Budapesti Vonósok.

A felsorolásban 24 intézmény neve szerepel, a támogatott zenekarok és énekkarok többsége vidéken működik.

A Miskolci Szimfonikus Zenekarnak 113 millió forintot, a Győri Filharmonikus Zenekarnak 109 milliót, a Debreceni Filharmonikus Zenekarnak 107 millió forintot ítéltek oda - tartalmazza az OKM által az MTI-hez eljuttatott összegzés.

Százmillió forintnál magasabb összegű támogatást kap a pécsi együttes mellett a szombathelyi, a szegedi, valamint a Dohnányi Ernő nevét viselő szimfonikus zenekar.

Támogatásban részesül a Debreceni Kodály Kórus (55 millió forint), a Szolnoki Zeneművészeti Központ (50 millió) és a Nyíregyházi Cantemus Kórus (15 millió forint) is.


MTI

A teljes listát megnézheti itt.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok