2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Ünnepi könyvhét - átadták a Szép Magyar Könyv 2006 díjakat

2007. június 1.
Átadták a minőségi kiadványokat elismerő Szép Magyar Könyv 2006 verseny díjait és a minőségi könyvesboltok Hermész-díját csütörtökön Budapesten, a 78. Ünnepi Könyvhét nyitónapján.
A Szép Magyar Könyv 2006 díjátadásán Gyurcsány Ferenc különdíját veszi át Molnos Péter, a magyar forradalom 1956 Napló egyik tulajdonosa Schneider Márta kulturális szakállamtitkártól. (MTI Fotó: Beliczay László)
A Szép Magyar Könyv 2006 díjátadásán Gyurcsány Ferenc különdíját veszi át Molnos Péter, a magyar forradalom 1956 Napló egyik tulajdonosa Schneider Márta kulturális szakállamtitkártól. (MTI Fotó: Beliczay László)

Zentai Péter László, a szakmai díjakat létrehozó Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója emlékeztetett arra, hogy a szép köteteket jutalmazó elismerést már 1929-ben, a könyvhét elődjeként számon tartott első könyvnap alkalmával is átadták, 1952 óta pedig az Ünnepi Könyvhét keretében rendszeresen díjazzák a könyvszakma kiemelkedő alkotásait.

Gál Katalin, a MKKE elnökhelyettese, a zsűri elnöke megjegyezte, hogy az idén igen kevesen pályáztak, mindössze 56 kiadó nevezett a versenyre 142 könyvvel.

Sólyom László köztársasági elnök különdíját Normantus Paulius és Csepregi Márta 14 testvér című könyve nyerte el, amely a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök különdíját a Kieselbach Galéria gondozásában megjelent A magyar forradalom 1956 Napló című fakszimile kötet kapta.

Demszky Gábor főpolgármester különdíját Tamási Miklós és Ungváry Krisztián Budapest 1945 című könyvéért a Corvina Kiadó érdemelte ki.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) két kategóriában alkotói különdíjakat adományozott. A könyvborító, tipográfia díjat Bárd Johanna nyerte el a Modernizmus, a Sándorfi és a Reigl Judit című kötetekért, valamint a Szépművészeti Múzeum című kiadványért.

Az illusztrációs díjat Gyulai Líviusz grafikusművész érdemelte ki Cervantes Don Quijote, valamint az Udvariatlan szerelem című kötetekkel.

A közönségdíjat - a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra és a Veszprém Városi Művelődési Központ kiállítására ellátogatók összesített szavazata alapján - Az év természetfotói Magyarország, 2006 című album kapta, amely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

A könyvesboltok minőségi munkáját elismerő Hermész-díjjal a budapesti Libri Európa könyvesboltot jutalmazták. A tíz éve alapított elismerést Schneider Márta, az OKM szakállamtitkára nyújtotta át.

A MKKE szakmai díjait négy, okleveleit nyolc kategóriában osztották ki a könyvszakma képviselőinek.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok