2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az André Kertész ösztöndíjasok első közös tárlata

2008. október 2.
Az André Kertész fotóművészeti ösztöndíjasok munkáiból nyílik kiállítás 2008. október 8-án a Balassi Galériában.

A Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából idén már a tizenharmadik ösztöndíjas tölthet el két hónapot a francia fővárosban, hogy csakis a fotográfiai alkotómunkának szentelje az idejét. Az ösztöndíjasok névsorát tanulmányozva, egyetlen dologban mutatkozik rokonság közöttük: mind kvalitásos fotográfusok. A legkülönfélébb stílusok, alkotói megközelítések, műfajok elkötelezettjei, s a mai magyar fotóművészetben jeleskedő összes nemzedéket reprezentálják. A tucatnyi fotográfus zöme csoportos és egyéni tárlatokon mutatott már be ízelítőt "párizsi munkáiból", ám vannak olyanok is, akiknek - különféle okokból - még egyáltalán nem láthattuk az idevágó műveit. Ezért határozta el a Balassi Intézet, mint a magyar kultúra külföldi népszerűsítésében kiemelten fontos szerepet játszó intézmény, hogy csoportos tárlatot rendez a 12 ösztöndíjas műveiből október 8. és november 12. között az intézet budapesti galériájában. Ezt követően a - kifejezetten könnyű és biztonságos szállításnak megfelelően installált - hatvan képből összeállított tárlat anyagát a külföldi magyar intézetekben is körbeutaztatja.


A kiállító művészek (az ösztöndíj elnyerésének sorrendjében):
Balla András, Fábry Péter, Baricz Katalin, Halas István, Bánkuti András, Barta Zsolt Péter, Szabó Barnabás, Gáti György, Vancsó Zoltán, Lugosi Lugó László, Fekete András, Benkő Imre

A tárlat kurátora és a katalógus szerkesztője: Szarka Klára fotószakíró, újságíró-szerkesztő.

A kiállítást október 8-án 17 órakor Petrányi Zsolt, a Műcsarnok ügyvezető igazgatója és Albertini Béla fotótörténész nyitja meg. Közreműködik Orosz Zoltán (harmonika) és Horváth Kornél (ütőhangszerek).

Helyszín: Balassi Galéria I., Somlói út 51.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok