2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István is elfogadta az Európa Kulturális Fővárosa programot

2008. május 26.
"A mai napon aláírtam a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt 2010-re vonatkozó programtervezetét" - jelentette be Hiller István oktatási és kulturális miniszter a kormányszóvivő tájékoztatón. A 2009-es "felvezető év" és a 2010-es év kulturális programjait bemutató koncepció elfogadásával lehetővé vált a kormány és Pécs város közötti módosított szerződés aláírása is.
A pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt 2010-re vonatkozó programkoncepcióját és tervezetét május elején vette át a miniszter a művészeti tanácstól. A kulturális stratégiáról és programtervezetről Pécs közgyűlése az elmúlt héten hozta meg döntését.

Az EKF-program 2008-as "felvezető évének" kulturális, művészeti rendezvényeihez az Oktatási és Kulturális Minisztérium több mint 300 millió forint támogatást nyújt, de a tervezet kulturális programjainak megvalósításához is adott a pénzügyi háttér. "A programtervvel, és ennek nyomán a város és a kormány közötti szerződés aláírásával a kormányzati pénzek útja is megnyílt a pécsi projekt felé" - fogalmazott a miniszter.

Hiller István, valamint Tasnádi Péter, Pécs város polgármestere közösen kért föl egy művészeti, kulturális szakemberekből álló testületet, amelynek feladata az Európa Kulturális Fővárosa rendezvény 2009-2010-es programjainak kialakítása, illetve felügyelete.

Az EKF-program művészeti tanácsa március 1-jén kezdte meg munkáját.

A grémium tagjai: Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok ügyvezető igazgatója, Koncz Erika, az Iparművészeti Múzeum főigazgató-helyettese, Lauter Éva, a Balassi Intézet főigazgatója, Pál Zoltán Munkácsy-díjas szobrászművész, Giorgio Pressburger író, rendező és Vincze János rendező, a Pécsi Harmadik Színház igazgatója.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok