2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hunyadi-emlékkiállítás Vácott

2008. március 14.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter megnyitotta a "Mátyás király és a Hunyadiak a magyar reneszánsz korában" című emlékkiállítást Vácott a Madách Imre Művelődési Központban 2008. március 14-én.

Fotó: Gordon Eszter
 
A tárlat Luxemburgi Zsigmond királlyal kezdődik, majd bemutatja Hunyadi János küzdelmeit a törökkel, a Hunyadi testvérek életútját, Hunyadi László halálának körülményeit, a tizennégy éves Hunyadi Mátyás fogságának helyszíneit, királlyá választásának időszakát, majd Mátyás király életét, küzdelmeit, házasságait. A kiállítás második részében a mintegy 20 tablón a korból megmaradt és az évszázadok folyamán létrehozott, főként épített emlékeket nézhetik meg a látogatók (várak, várkastélyok, szülőházak, síremlékek, szobrok, emlékművek, emlékoszlopok, emléktáblák stb.), és mindazokat a képző- és iparművészeti alkotásokat, amelyekkel a mai kor még rendelkezik.


Fotó: Gordon Eszter
 
Az április másodikáig nyitva tartó kiállítást a Reneszánsz Év - 2008 alkalmából, Mátyás trónra lépésének 550. évfordulójára emlékezve rendezik meg. Az esemény egyben a Váci Tavaszi Fesztivál nyitánya is volt.
 

Fotó: Gordon Eszter
 
A Váci Tavaszi Fesztivált a város hatodik alkalommal rendezi meg. Az idei programban szerepel többek között Puccini: Messa di Gloria című műve (a zeneszerző születésének 150. évfordulóján), illetve a Szabadkai Népszínház vendégszereplése (Indul a bakterház).
 

Fotó: Gordon Eszter
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok