2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kétszáz hátrányos helyzetű gyerek vett részt a Nemzeti Múzeum Reneszánsz karácsonyi programján

2008. december 19.
Kétszáz hátrányos helyzetű gyereknek szerzett felejthetetlen délelőttöt a Hungarofest Kht. Reneszánsz Programirodája a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezett rendhagyó karácsonyi gyerekprogrammal.
mnm_081219_01.jpgA többségében Tyukodról és Sajógömörről érkező gyerekeknek az egykori megasztáros Kandech Evelyne adott karácsonyi koncertet, majd interaktív játszóház kezdődött a "Reneszánsz Látványtár" c. kiállítás díszletei között, korosztályoknak megfelelően táncházzal és kézműves foglalkozásokkal.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a tavalyi évben indította útjára azt a programot, melynek során szerény körülmények között élő gyerekek részére kulturális és múzeumpedagógiai szabadidős kirándulásokat szervez a karácsonyi időszakban. Idén az OKM a Reneszánsz Év 2008 keretében szervezte meg a budapesti programot, amelyre a 12 ezer gyermek közel fele érkezett.

A múzeum kertjében a gyerekeket gesztenyesütő fogadta, és távozáskor - a feledhetetlen élményeken túl - reneszánsz ajándékcsomagokkal és édességekkel térhettek haza. Az OKM és a Hungarofest Kht. azért is érzi kiemelten fontos feladatnak, hogy ilyen és ehhez hasonló eseményeket szervezzen, mert a programokon résztvevő gyerekek többsége olyan körülmények között él, hogy gyakran a karácsonyi ajándék is elmarad.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok