2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közös kulturális intézetet alapítottak a V4-ek

2008. június 21.
Közös kulturális intézetet alapítottak Visegrádi Fórum néven a V4-ek; az erről szóló dokumentumot a négy ország kulturális minisztereinek találkozóján, pénteken a csehországi Olmützben írták alá.
MTI Fotó: Kollányi Péter
MTI Fotó: Kollányi Péter
Mint azt Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium kulturális ügyekért felelős államtitkára elmondta, a Visegrádi Fórum, vagyis a közös kulturális intézet feladata lesz, hogy a négy ország történelmi és kulturális örökségét, valamint kortárs művészetét bemutassa.

Az intézet székhelye Olmützben lesz és 2012-re készül el, de az ünnepélyes megnyitót 2013-ban tartják, akkor, amikor Csehország az Európai Unió soros elnöke lesz.

A tanácskozáson átadták a plzeni Nemzetközi Fesztiválszínháznak a Visegrád-díjat, mivel a színház vállalt feladatához méltóan folyamatosan bemutatja a V4-ek országainak színpadi repertoárját, beleértve a kortárs szerzőket is.

Az olmützi találkozón a résztvevők támogatták azt a cseh javaslatot, hogy a V4-ek vegyék föl a kapcsolatot a spanyol nyelvterület országaival. A magyar kulturális tárca a nyitás mellett van, mert amúgy is szándékában áll oktatási és kulturális szakdiplomatát küldeni Spanyolországba - mondta el az államtitkár.

MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok