2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Lemondott a Reneszánsz Programiroda vezetője

2008. február 20.
Egy héten belül új vezetőt nevez ki a Reneszánsz Programiroda élére Hiller István oktatási és kulturális miniszter, aki szerdán az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy Thuróczy Zoltán lemondása a Reneszánsz Év programjában semmilyen fennakadást nem okoz.
Thuróczy Zoltán távozásáról Rubovszky Rita, a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Kht. vezetője tájékoztatta szerdán az MTI-t.

A családi okok miatt, hétfőn lemondott Thuróczy Zoltán július óta töltötte be a tisztséget. Feladata az volt, hogy a kht.-n belül működő iroda vezetőjeként összefogja a Reneszánsz Év eseményeit - közölte Rubovszky Rita.

Hozzátette, hogy a kht. ügyvezetőjeként "természetszerűleg" most ő vette át a programsorozat vezetését.

Kitért arra is, hogy a Hungarofest feladata február elsejétől megváltozott. Amíg a kht. eddig egy "háttér pénzügyi-jogi lebonyolító szervezet" volt, addig februártól a társasághoz került például az összes zenei évforduló megszervezése, többek közt a 2009-es Haydn-év, valamint a 2011-es Liszt-év.

Hiller István a programiroda vezetőjének lemondása kapcsán az MTI-nek nyilatkozva azt hangsúlyozta, hogy Thuróczy Zoltán helyére egy héten belül új vezetőt nevez ki. A tárgyalásokat megkezdték, a jövő hét közepére már új igazgatója lesz a Reneszánsz Programirodának - mondta.

Kiemelte, hogy a változás a Reneszánsz Év programjában semmilyen fennakadást nem okoz: a művészeti programok megrendezése, a pályázatok kiírása és elbírálása folyamatos. Hozzáfűzte, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium egy hónap múlva ismételten pályázatot ír ki több száz millió forint értékben a Reneszánsz Évhez kapcsolódóan.

A miniszter felidézte, hogy a programiroda vezetője családi okokra hivatkozva mondott le. Emiatt a tárcavezető sajnálatát fejezte ki, mert, mint mondta, Thuróczy Zoltán jó munkát végzett és bízott benne. Hiller István reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben más feladatkörben üdvözölheti majd.

A Reneszánsz Év január 22-én, a magyar kultúra napján kezdődött. A programsorozatot Hunyadi Mátyás trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából hirdették meg.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok