Mától a Budai Gourmet Fesztivál hív reneszánsz kalandra a Millenáris Parkba. Nemcsak finom borokat, pezsgőket és nemes sajtokat kínálnak a látogatóknak, hanem bemutatkoznak a "gasztroreneszánsz" vonalat képviselő magyar éttermek és cukrászdák - a teljesség igénye nélkül.
A Reneszánsz Év - 2008 nem pusztán a múlt örökségének, de a jelen modern hagyományainak - köztük a magyar gasztrokultúra új lehetőségeinek - a bemutatására is törekszik. A Budai Gourmet az idén - a brit "Taste of London" mintáját követve - a "Budapest Ízei" alcímet választotta. Neves honi éttermek séfjei adnak ízelítőt az új utakat kereső hazai konyhaművészet remekeiből. Persze a három napos eseményen jelen lesznek a történelmi borvidékek kitűnő borászai is.
A budai gasztronómiai kaland péntektől vasárnapig tart a Millenáris Parkban. Első napján, május 30-án, 15 órakor Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára és Rubovszky Rita, a Hungarofest Kht. ügyvezető igazgatója várja kötetlen beszélgetésre és kóstolóra a sajtó képviselőit a Millenáris Parkba.
Kalandozzunk együtt a gasztronómia világában, és fedezzük fel közösen, milyen lehetőségeket rejt a 21. századi konyhaművészet reneszánsza!