2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Milliárdok fesztiváloknak

2008. június 23.
Évente négy-hatmillió ember jár fesztiválokra hazánkban, a rendezvények ezentúl egységes pályázati rendszerben igényelhetnek pénzt az államtól.
Az év utolsó negyedévében kezdődhet el az Oktatási és Kulturális Minisztérium fesztiváltámogatási stratégiájának megvalósítása, amelynek célja egy hatékony, átlátható és tervezhető rendszer megteremtése - írja a hétfői Napi Gazdaság.

Sziget Fesztivál (MTI Fotó: Nándorfi Máté)
Sziget Fesztivál (MTI Fotó: Nándorfi Máté)

Szurmainé Silkó Mária, a szaktárca főosztályvezetője a lapnak azt mondta, hogy az eddigi rendszer átláthatatlan volt, az évente megrendezett mintegy háromszáz fesztiválról, valamint egyéb rendezvényekről nem vezettek nyilvántartást, és egységes pályázati rendszer sem létezett támogatásukra. Az évi négy-hat millió látogatót vonzó események ugyanakkor az államnak is jelentős bevételeket hoznak, így támogatásuk kiemelt feladat.

A lap fesztiválokról szóló összeállításában arról is ír, hogy az ilyen rendezvények lehetnek a legnagyobb nyertesei a Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvény folyamatban lévő módosításának is. Az alap járulékbevételeinek bővítéséről szóló törvényjavaslat az internet-szolgáltatások után 0,8 százalékos járulékfizetést vezetne be. A jogszabály elfogadásával jelentősen bővülnének a kulturális célú, ezen belül a fesztiváltámogatási keretek, az utóbbi mintegy 500 millió forinttal.

MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok