2021. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Beszámoltak Brüsszelben a pécsi európai kulturális fővárosi program haladásáról

2009. április 23.
Beszámoltak szerdán Brüsszelben Pécs, Essen és Isztambul képviselői arról, miként haladnak az európai kulturális fővárosi program előkészületeivel.
E három város 2010-ben lesz Európa kulturális fővárosa. A beszámolót az EU legfőbb végrehajtó testületének, az Európai Bizottságnak az oktatási és kulturális főigazgatóságához tartozó illetékes monitoring bizottsága előtt tartották.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium nevében Csák Ferenc, a tárca kultúráért felelős államtitkára - mint arról az MTI-t tájékoztatta - beszámolt a 2007 és 2009 közötti kifizetésekről, valamint a Hungarofest Kht. keretében kiírt kommunikációs és marketing közbeszerzések állásáról. Elmondta, hogy a Bajnai Gordon vezette kormány - az ország nehéz gazdasági helyzete ellenére is - kiemelt programnak tekinti a Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa programot, amely a regionális-kulturális városfejlesztésen túl Magyarország legnagyobb nemzetközi kulturális programja lesz 2010-ben.

A delegáció tájékoztatta a monitoring bizottságot, hogy a programok tekintetében a tervezés szakasza lezárult, és a projekt a megvalósítás szakaszába lépett.

A város nevében Tóth Bertalan alpolgármester átnyújtotta a közgyűlési döntéseknek megfelelő kötelezettségvállalási nyilatkozatokat. Az alpolgármester megerősítette, hogy Pécs továbbra is elkötelezett a projekt teljes megvalósítása mellett. Hozzá intézett kérdésre megerősítette, hogy bár a várost az elmúlt években több tragédia érte - elvesztette két polgármesterét is -, erős a szándék a kulturális fővárosi program megvalósítására, és e szándékban osztoznak a jelenlegi polgármester-jelöltek.

Tóth Bertalan az MTI-nek azt mondta, hogy a közterületeken tervezett munkálatokkal még az idén el fognak készülni. Az épületek várható elkészültét a jövő év közepére tette. Szerinte ez nem feltétlenül korlátozza majd a kulturális programok tervezhetőségét, mert alternatív épületeket is tekintetbe vettek, és a hatszáz főt befogadni képes pécsi színházépület is alkalmassá tehető egyes programok lebonyolítására.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok