2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény előadó-művészeti szervezetek számára tagok delegálására az Előadó-művészeti Tanácsba

2009. május 25.
Az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX törvény (a továbbiakban Törvény) 5. §-a rendelkezik az Előadó-művészeti Tanács (a továbbiakban EMT) felállításáról.
 
AZ EMT 22 tagú, ebből az előadó-művészeti ágakat közvetlenül 11 fő képviseli (színházművészet 5, táncművészet 3, zeneművészet 3). A Törvény előírása szerint a jelentős tagsággal rendelkező szakmai szervezetek mellett minden nyilvántartásba vett előadó-művészeti szervezet közvetlenül is tehet javaslatot elismert művészek, művészeti szakemberek személyére, akik az EMT-ben az adott művészeti ágat képviselik. A beérkezett javaslatok közül a miniszter kéri fel a tagokat az EMT munkájában történő részvételre.
 
Az EMT többek között
  • figyelemmel kíséri az előadó-művészeti terület helyzetét és lehetőségeit, különös tekintettel az előadó-művészeti szervezetek támogatási rendszerére, és ha szükséges, javaslatot tesz a felülvizsgálatra,
  • az előző költségvetési év teljesítési adatainak ismeretében véleményt nyilvánít a központi költségvetési támogatás keretösszege felosztásának arányait illetően,
  • részt vesz az előadó-művészeti szervezetek vezetőválasztásában a pályázati eljárás során, illetve tagokat delegál a szakmai bizottságba.
Ezek a feladatok a testület tagjaitól folyamatos tájékozódást, a munkában történő aktív részvételt kívánnak meg.  Munkájukat az EMT által létrehozandó három állandó szakmai kollégium segíti. Itt lesz mód a színház-, a tánc-, illetve a zeneművészet területét érintő kérdések részletes vizsgálatára, az állásfoglalások és javaslatok szakmai hátterének kidolgozására.
 
Az EMT tagjainak megbízatása három évre szól, tevékenységükért javadalmazásban nem részesülnek.
A javaslattétel feltétele a nyilvántartásba vételi eljárás megindítása.
 
Kérjük javaslataikat 2009. június 8-ig juttassák el az Oktatási és Kulturális Minisztérium Művészeti Főosztályára (1055 Budapest Szalay u. 10-14.)
 
Dr. Schneider Márta
kulturális szakállamtitkár
 
 
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok