2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Meghirdették Pulitzer Szülővárosának Díját fiatal újságírók részére

2009. június 17.
Búzás Péter, Makó polgármestere hirdette meg immár harmadszor fiatal újságírók részére a város és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) által 2007-ben alapított Pulitzer Szülővárosának Díja pályázatot szerdán Budapesten.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) felajánlása nyomán félmilliós díjjal járó pályázat célja Joseph Pulitzer emlékének ápolása és a fiatal, tehetséges újságírók felkutatása, támogatása.
 
A pályázat meghirdetésekor Csák Ferenc, az OKM szakállamtitkára elmondta: ez a program Pulitzer szellemi hagyatékát, az összefoglaló, esszészerű minőségi újságírást támogatja.
 
Az 1847. április 10-én Makón született Pulitzer József olyan médiabirodalmat hozott létre az Egyesült Államokban, amely jelentős hatást gyakorolt a politikára, hiszen olyan gazdasági-politikai visszaéléseket tárt fel, amelyek törvényhozási lépésekhez is vezettek - tette hozzá a szakállamtitkár.
 
A Pulitzer Szülővárosának Díját 2007-ben adták át először. Az ország ismert médiaszemélyiségei mondanak véleményt a pályamunkákról, melyekkel szemben elvárás, hogy eredetiek, kreatívak és ötletesek legyenek.
 
A pályázatokat a makói Pulitzer József Emlékbizottság tagjai bírálják el. A testület elnöke Baló György, tagjai: Mandur László, a parlament alelnöke, Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke, Vince Mátyás, az MTI elnöke, Pálffy István, az MTV Híradójának műsorvezetője, Bárándy Péter, a magyarországi Pulitzer Emlékdíj Alapítvány kurátora, Vámos Miklós író, Szetey András főszerkesztő, Csillag András Pulitzer-kutató.
 
A pályázaton bármely iskolatípus tanulói indulhatnak, az alsó korhatár 14, a felső 25 év. A pályadíj az OKM által felajánlott bruttó 500 ezer forint kategóriánként, valamint Makó város díja egy-egy Pulitzer-szobor, amely Kiss Jenő szobrászművész alkotása. A pályázatok beküldésének határideje július 31., az ünnepélyes díjkiosztó Makón lesz október 30-án.
 
(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok