2020. szeptember 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Öt magyar film a varsói filmfesztiválon

2010. október 8.
Kocsis Ágnes, Miklauzic Bence, Császi Ádám, Hajdu Szabolcs és Pejo Róbert filmjeit is műsorra tűzi a ma kezdődő varsói filmfesztivál, amely a legfiatalabb A-kategóriás nemzetközi filmünnep.
Az idén 26. alkalommal megrendezendő találkozó a legfiatalabb A-kategóriás fesztivál, hiszen a filmproducerek nemzetközi szövetsége (FIAPF) tavaly vette fel a 13 minősített nemzetközi filmfesztivál közé.
 
Az 53 ország részvételével megrendezendő fesztiválra öt magyar film kapott meghívást. Kocsis Ágnes Cannes-ban, Rigában és Zürichben díjazott új játékfilmje, a Pál Adrienn a nemzetközi versenyprogramban indul a varsói nagydíjért.
 
Miklauzic Bence új filmjének, A zöld sárkány gyermekeinek Varsóban lesz az európai premierje. A Rátóti Zoltán, Bánfalvi Eszter és Yu Debin főszereplésével készült mű az első és második játékfilmeket felvonultató versenyben lesz látható a magyar rendező személyes részvételével.
 
A közelmúlt kiemelkedő mozgóképeinek felfedezésére invitáló válogatást gazdagítja Pejo Róbert Látogatás és Hajdu Szabolcs Bibliotheque Pascal című filmje. A rövidfilmek versenyében Császi Ádám Ünnep című rendezése indul, melyet először láthat a nemzetközi közönség Varsóban.
 
Császi Ádám Ünnep című munkájából
Császi Ádám Ünnep című munkájából
A fesztiválhoz kapcsolódó CentEast koprodukciós fórumra, mely a régió utómunka alatti ígéretes játékfilmjeit mutatja be a szakmabelieknek, Deák Krisztina román és lengyel partnerekkel készülő Aglaja című munkája kapott meghívást.
 
(Kultúra.hu)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok