2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Jelentkezési felhívás a 2008. évi Múzeumpedagógiai Nívódíjra

2008. július 31.
Kedves Kollégák!

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közgyűjteményi Főosztálya és a Múzeumok Mindenkinek Program Múzeumismereti Oktatási és Képzési Központja (SZNM, Szentendre) 2008. szeptember 29-én immáron hatodik alkalommal rendezi meg a Múzeumpedagógiai Évnyitót, amelynek ebben az évben az Iparművészeti Múzeum ad otthont. A Múzeumpedagógiai Évnyitó a Múzeumok Őszi Fesztiváljának hivatalos nyitóeseménye.

Hagyománnyá vált, hogy ez alkalommal kerül sor a Múzeumpedagógiai Nívódíjak átadására is. Ebben az évben, két kategóriában két-két díjat adunk ki, ezzel ismerve el a 2007. október és a 2008. augusztus közti időszak legjobb múzeumpedagógiai kezdeményezéseit, illetve a fenti időszakban kiadott legszínvonalasabb múzeumpedagógiai kiadványokat.

Várjuk mindazon működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények pályázatát, amelyek a jelzett időszakban meghirdetett múzeumpedagógiai kezdeményezésüket, illetve a megjelent múzeumpedagógiai kiadványukat Nívódíjra kívánják jelölni. A határidőn túl beérkezett pályázatokat nem tudjuk figyelembe venni. A nyertes pályázókkal a Múzeumok Mindenkinek Program Múzeumismereti Oktatási és Képzési Központja (SZNM, Szentendre) támogatási szerződést köt egy újabb múzeumi közművelődési program elindítása, illetve múzeumpedagógiai kiadvány megjelentetése céljából. A nívódíj összege díjazottanként 800.000 Ft.

A legjobb múzeumpedagógiai kiadvány kategóriában történő jelölés esetén kérjük, hogy a nevezni kívánt kiadványok két példányát, a legjobb múzeumpedagógiai kezdeményezés kategóriában történő jelölés esetén pedig egy, a programot ismertető illusztrált beszámolót (maximum három oldal) és a szükségesnek ítélt háttéranyagokat két példányban szíveskedjenek az OKM Közgyűjteményi Főosztályára, Török Petra vezető tanácsos nevére (1055 Budapest Szalay utca 10-14, Tel: 06 1 473 7426; petra.torok@nefmi.gov.hu) 2008. szeptember 22-ig beérkezően elküldeni. A beérkezett kiadványok példányai és a jelölt kezdeményezések dokumentációi elhelyezésre kerülnek az MMP Múzeumismereti Oktatási és Képzési Központ Adattárában, Szentendrén.

Amennyiben múzeumuk közművelődési és pedagógiai tevékenységét bemutató kiadványaikat, programajánlataikat 2008. szeptember 24-ig eljuttatják az Iparművészeti Múzeum címére (1450 Budapest, Pf. 3.), akkor azokat a szervezők elhelyezik az Évnyitó résztvevőinek kiosztandó, múzeumpedagógiai kiadványokat tartalmazó csomagokba. Kérjük, a borítékra írják rá "Múzeumpedagógiai Évnyitó".

Kérjük, hogy az alábbi felhívást szíveskedjenek más érdeklődő kollégáiknak is továbbítani. Az Évnyitó részletes programját és a jelentkezési lapot szeptember elejétől megtalálják a Múzeumok Mindenkinek Program (www.muzeumokmindenkinek.hu) és az Iparművészeti Múzeum (www.imm.hu) honlapján.

Együttműködésüket ezúton is köszönjük. Sikeres pályázatot kívánunk!


Dr. Vígh Annamária sk.
főosztályvezető, OKM Közgyűjteményi Főosztály

Káldy Mária sk.
igazgató, MMP Múzeumismereti Oktatási és Képzési Központja, Szentendre
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok