2024. április 14.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A József Attila Művészeti Centrum Alapítvány nyilvános pályázatot hirdet képzőművészek, fotóművészek, költők és zeneszerzők számára

2009. március 12.
A költő, műfordító, a fasiszta elnyomás elleni tiltakozás egyik legnagyobb magyar lírikusa. 1909. május 5-én született Budapesten. Meghalt 1944 novemberében Abda község közelében. A centenárium alkalmat teremt arra, hogy mind a fiatalok, mind az idősebb korosztály még közelebb kerüljön ahhoz a csodálatos értékvilághoz, amit a költő, műfordító írásaival teremtett számunkra. De elősegítheti azt is, hogy az életút felidéződhessen, többet tudjunk meg életkörülményeiről és a korról, amelyben élt, és amelynek áldozatául esett. Radnóti költészete ma majdnem annyira aktuális, mint az elmúlt évezred utolsó évszázadának közepén. A pályázat célja, hogy az alkotások a kortárs művészet mai megfogalmazásában fejezzék ki, hogy a költő műveinek ma is fontos üzenete van az egész társadalom, a globalizált világ számára. Pályázatunk járuljon hozzá, hogy az évforduló elsősorban a fiatalok körében többet adjon a megszokottnál a költőről.

A József Attila Művészeti Centrum Alapítvány (JAMCA)

"írok, mit is tehetnék" címmel
nyilvános pályázatot hirdet
képzőművészek, fotóművészek, költők és zeneszerzők számára.

A pályázatot az Alapítvány szervezi az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint Terézváros önkormányzata együttműködésével

Pályázati feltételek:
Beküldhető alkotónként két db műtárgy, műfaji korlátozás nélkül. Minden stílusirányzat elfogadott. Pályázni csak új alkotással lehet, amelyek kifejezetten erre a témára készülnek, olyan alkotással, amely más személy szerzői jogát nem sérti. A benyújtott pályaművek feleljenek meg a kiállíthatóság követelményeinek, azaz hosszabbik oldaluk nem haladhatja meg a 120 cm-t. Szobrászművészeti alkotásokat csak nemes anyagból készíthetnek, gipszből, vagy más efemer anyagból készült munkát a kiírók nem fogadnak el. Méret (maximum) 40x40x70 cm, posztamens nélkül. Zeneszerzők Radnóti emlékét idéző zeneművekkel (vers-megzenésítés, oratórium, stb.) pályázhatnak maximum öt fős hangszeres együttes, illetve kórus létszámra készülhetnek. A versek terjedelme maximum 6000 karakter.

Díjazás:
A kiemelkedőbb alkotásokat (a díjzsűri javaslata alapján) két fődíjban (2x1millió Ft), három díjban (3x500 ezer Ft), egy különdíjban (750 ezer Ft) és öt alkotást okleveles elismerésben részesítik.

Nevezés, bemutatás, eredményhirdetés:
Beadási, ill. beérkezési határidő: 2009. május 5.
A pályaművekből - Radnóti Miklós emlékére - kiállítás nyílik 2009. november 26-án (csütörtök) 17 órakor a József Attila Klubban. Itt kerül sor a díjak átadására.
A kiállítás fővédnöke: Hiller István oktatási és kulturális miniszter

További információk:
József Attila Klub
1067 Budapest, Eötvös utca 27-29.
Telefon: 373-0860
Honlap: www.jamca.hu

A pályázat részletes kiírása a honlapon található.

Alkotómunkájukhoz további sikereket és jó egészséget kívánunk!

Üdvözlettel,
a pályázat kiírói
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok