2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kállai Ernő művészettörténészi-műkritikusi ösztöndíj

2007. január 25.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus pályázatot hirdet fiatal művészettörténészek és műkritikusok részére a 2007. évi Kállai Ernő művészettörténészi-műkritikusi ösztöndíj elnyerésére.

Az ösztöndíj célja, hogy segítse a kortárs képzőművészet, iparművészet, fotóművészet, építőművészet illetve határterületeik kutatását, feldolgozását és publikálását.

Az ösztöndíj kutatói programmal vagy műkritikusi programmal pályázható meg. A kutatói munkatervnek tartalmazni kell a téma és a kutatói koncepció leírását, az intézmény(ek) megnevezését, ahol a pályázó a kutatást elvégezni kívánja, a kutatás tervezett publikációs hozadékát. (PhD-ösztöndíjas témával nem lehet pályázni). Műkritikusi tevékenység esetén szisztematikus publikációs program támogatására van lehetőség.

A pályázatot az oktatási és kulturális miniszter által kinevezett, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus által működtetett szakértői kuratórium bírálja el. Az ösztöndíj odaítéléséről, meghosszabbításáról vagy visszavonásáról a kuratórium dönt.

Az ösztöndíj időtartama egy év, amelyet a kuratórium az év elteltével benyújtandó beszámoló anyag (kutatói beszámoló illetve publikációk) alapján további két alkalommal, összesen három évre meghosszabbíthat. Az ösztöndíj visszavonható. Korábbi ösztöndíjasok is pályázhatnak, amennyiben nem töltötték ki a három évet. A beszámolók rezüméit a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus a honlapján közzé teszi.

Pályázhatnak: 1967. január 1. után születettek.
Ösztöndíjban részesülhet: évente 12 fő.
Az ösztöndíj bruttó összege: 70.000-Ft/hó

A pályázati kérelemhez 7 példányban csatolni kell:
1. A pályázó szakmai önéletrajzát,
2. Az ösztöndíj idejére tervezett szakmai koncepció leírását (részletes munkatervet), amely megvalósításához a pályázó a támogatást kéri,
3. A pályázó eddigi publikációinak jegyzékét és három jelentősebb publikációjának a másolatát.

Beadási határidő: 2007. február 20. kedd 15 óra (vagy postai úton legkésőbb február 13-i feladással.) A pályázatokat a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátushoz kell benyújtani. Cím: 1014 Budapest, I. Úri utca 54-56. Postacím: 1250 Budapest1 Pf.17. Felelős munkatárs: Kertész László tanácsos, tel: 3567-444/ 103 mell.
A pályázati kiírás letölthető az Oktatási és Kulturális Minisztérium honlapjáról (www.okm.gov.hu), és a www.lektoratus.hu honlapról.

Budapest, 2007. január

Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok