2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közkincs-program - pályázati előzetes

2005. május 11.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Közkincs-hitelprogramokra

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM) 3 pályázatot hirdet a "Sikeres Magyarországért" Hitelprogramokon belül

I. közkulturális intézmények (közművelődési intézmények, népművészeti alkotóházak, tájházak, irodalmi és helytörténeti emlékhelyek, nyilvános könyvtárak) és közösségi színterek kialakítását, felújítását, korszerűsítését, bővítését segítő - saját forrásokat kiegészítő - hosszú lejáratú, kedvezményes hitel igénybevételére;

II. mozgókönyvtári szolgáltatás megvalósítására, könyvtárbusz beállítására, saját forrásokat kiegészítő, hosszú lejáratú, 15 éves futamidejű kedvezményes hitel felvételének lehetőségével;

III. az élő, hangszeres világzenei, rock, pop és jazz bemutatóknak helyet adó, általános és középiskolákban, közművelődési intézményekben és szervezetekben klubok kialakítására, és a meglévő ifjúsági klubhelyiségek felújítására, berendezésére, felszerelésére valamint az amatőr könnyűzenei együttesek felkészülését segítő próbatermek kialakítására hosszú lejáratú, kedvezményes hitel igénybevételével.

A felvehető hitel felső határa: 20 millió Ft, a könyvtárbusz esetén 50 millió forint.

Kamat: 3 havi EURIBOR + legfeljebb 2,5 %

A hitelkonstrukció: önkormányzati pályázók esetében az NKÖM tőketámogatást adhat és a hitel kamatterheit részben vagy egészben átvállalja.

A hitelképességet a bank ellenőrzi, futamidő maximum 20 év.

Pályázhatnak: Helyi önkormányzatok, továbbá a III. pályázatra vállalkozások is, amelyek a kortárs könnyűzenei klub működési feltételeinek kialakítását, felújítását, technikai eszközeinek korszerűsítését valósítják meg.

A pályázatok beadási határideje: 2005. június 22.

A pályázatokról a bíráló bizottság véleménye alapján a miniszter dönt a megjelenéstől számított 60 napon belül. A nyertes pályázók nyilatkozatot kapnak arról, hogy az NKÖM a hitelkérelemben feltüntetett fejlesztési célt támogatja, továbbá elnyert kamattámogatás esetén az NKÖM előzetes ígérvényt ad a támogatás mértékéről. A támogatásról a nyertes pályázóval az NKÖM - a banki hitelszerződés létrejötte után - támogatási szerződést köt.

A pályázati dokumentáció átvehető a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Ügyfélszolgálatánál (1027 Bp. Wesselényi u. 20-22.) illetve letölthető a www.nkom.hu honlapról: (www.nkom.hu/pályázatok/közkincs).

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok