2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás A KÖZKINCS PROGRAM részeként hosszú lejáratú kedvezményes hitel igénybevételére IFJÚSÁGI KLUBOK kialakítására, megújítására

2005. május 23.

Űrlap (doc)

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (kiírás letöltése, doc)

A Közkincs program részeként hosszú lejáratú kedvezményes hitel igénybevételére

ifjúsági klubok kialakítására, megújítására

(pályázati azonosító: KÖZKINCS HITELPROGRAM-III.)

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma együttműködve a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársasággal pályázatot hirdet a "Sikeres Magyarországért" Hitelprogramon belül az élő, hangszeres világzenei, rock, pop és jazz bemutatóknak helyet adó, általános és középiskolákban, közművelődési intézményekben és szervezetekben klubok kialakítására, és a meglévő ifjúsági klubhelyiségek felújítására, berendezésére, felszerelésére valamint az amatőr könnyűzenei együttesek felkészülését segítő próbatermek kialakítására hosszú lejáratú kedvezményes hitel igénybevételére.

A pályázat célja: az ifjúsági korosztály kulturális törekvéseinek megfelelő terek kialakítása, az újonnan létesített és a meglévő klubok infrastruktúrájának korszerűsítése.

Pályázhatnak:

1./ Önkormányzati Infrastruktúra Fejlesztési Hitelprogram esetén az a helyi önkormányzat, amely a fenti célok megvalósítására pályázik.

2./ Vállalkozásfejlesztési hitelprogram esetén az a vállalkozás, amely a kortárs könnyűzenei klub működési feltételeinek kialakítását, felújítását, technikai eszközeinek korszerűsítését valósítja meg.

E pályázat keretében felvehető hitel felső határa: 20 millió Ft.

A hitelkonstrukció:

Önkormányzat esetében:

A részletes feltételeket a Sikeres Magyarországért Önkormányzati Infrastruktúra Fejlesztési Hitelprogram Tájékoztatója tartalmazza (D.3 hitelcél).

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM) minden nyertes pályázótól a hitelfelvevőt terhelő ügyleti kamatot a teljes futamidőre átvállalja.

Vállalja továbbá:

- az 1000 (1) fős ill. ez alatti lélekszámú önhibájukon kívül forráshiányos település esetén a felvett hitel kamatain túl a tőketörlesztés 50%-nak fizetését;

- az 1000-2000 fő közötti lélekszámú, önhibájukon kívül forráshiányos település esetén a kamatokon túl a felvett tőketörlesztés 25%-nak fizetését.

Kis- és középvállalkozás esetében:

A részletes feltételeket a Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram Tájékoztatója tartalmazza (6.2 hitelcél).

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM) minden nyertes pályázótól a hitelfelvevőt terhelő ügyleti kamatot a teljes futamidőre átvállalja.

A hitelképesség megléte esetén előnyben részesülnek azok a pályázatok, amelyeknél a megvalósítandó fejlesztések több éves fejlesztési terv részét képezik.

Pályázni lehet:

1./ klubok kialakítására, berendezésére és felszerelésére

2./ klubok felújítására, berendezésére és felszerelésére

3./ próbatermek kialakítására

Beadási határidő: 2005. július 31.

A pályázatokról a bíráló bizottság véleménye alapján a miniszter dönt a beadási határidőtől számított 40 napon belül. A nyertes pályázók nyilatkozatot kapnak arról, hogy az NKÖM a hitelkérelemben feltüntetett fejlesztési célt támogatja, továbbá elnyert kamat- illetve tőketámogatás esetén az NKÖM előzetes ígérvényt ad a támogatás mértékéről. A támogatásról a nyertes pályázóval az NKÖM a banki hitelszerződés létrejötte után támogatási szerződést köt.

Beküldendő: a Nemzeti Kulturális Alapprogram Fejezeti Pályáztatási Csoportjához (1077. Budapest, Nagydiófa u. 11.)

A pályázatnak tartalmaznia kell:

A kitöltött pályázati űrlapot (a pályázó nyilatkozatával, a pályázatot megvalósító személy és a pályázó cégszerű aláírásával) a pályázatban megjelölt minden melléklettel.

A pályázati dokumentáció átvehető a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Ügyfélszolgálatánál (Bp. Wesselényi u. 20-22.) illetve letölthető a www.kultura.hu honlapról (pályázatoknál) 2005. május 31-től.

A pályázatokkal kapcsolatban a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma megbízásából a Közművelődési Főosztály munkatársai (telefon: (061) 484 7272), valamint a hitelprogrammal kapcsolatos kérdésekben a finanszírozó hitelintézet munkatársai nyújtanak felvilágosítást.

Budapest, 2005. május 23.

Dr. Bozóki András

miniszter

1. A BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal 2004. január 1-jei állapot szerinti adatait kell figyelembe venni

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok