2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás a Magyar Állam tulajdonában álló mesterhangszer 5 évre szóló kizárólagos használatára

2008. október 10.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) pályázatot hirdet a Magyar Állam tulajdonában álló mesterhangszer 5 évre szóló kizárólagos használatára.

A megpályázható mesterhangszer típusa:
  • 1 db Tononi cselló (leltári száma: 950/010311/103)
Pályázhatnak azok a magyar állampolgárok, akik rendelkeznek felsőfokú zenei végzettséggel és a hazai/nemzetközi zenei életben elismert művészi eredményeket tudnak felmutatni. A felsőfokú zenei végzettségtől és a magyar állampolgárságtól a pályázatokat elbíráló szakmai testület kivételesen indokolt esetben eltekinthet.
  • A pályázat tartalmazza a részletes szakmai önéletrajzot, különös tekintettel a versenyeredmények, koncertek, lemezfelvételek, művészeti díjak felsorolására.
  • A pályázathoz csatolni kell a felsőfokú zenei végzettséget igazoló oklevél, vagy hallgatói jogviszony fennállását tanúsító közokirat másolatát.
A pályázatokat neves művészekből és zenetudósokból álló szakmai testület bírálja el és tesz javaslatot a nyertesek személyére az oktatási és kulturális miniszternek.

A nyertes pályázó vállalja, hogy a hangszert évente bemutatja az MTA Zenetudományi Intézetében, valamint évente beszámolót készít a hangszer használatáról, továbbá minden fellépésén feltünteti, hogy a hangszert a Magyar Állam biztosította számára.

A pályázatokat személyesen a Zeneakadémia Főtitkári Irodájában lehet benyújtani, postán a Zeneakadémia címére (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.), vagy e-mailben a szabad.attila@lfze.hu címre, a felhívásnak az egyetem honlapján történő közzétételétől számított 15. napig.

A mesterhangszert a pályázók előzetes egyeztetést követően kipróbálhatják, a hangszer jelenlegi őrzési helyén, a Zenetudományi Intézetben. A hangszerről előzetes információkat a Zeneakadémia Főtitkári Irodájában, a 06 1/ 462 4659-es telefonszámon kérhetnek.


Dr. Batta András s. k.
egyetemi tanár, rektor
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok