2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Művészek nyerő éve Párizsban

2010. február 23.
Újabb művészeti pályázatot ír ki a Párizsi Magyar Intézet (PMI), ebben az évben szám szerint a harmadikat. A párizsi Palais-Royal és a PMI közös projektjére az "Artist-in residency" ösztöndíjra 40 év alatti vizuális művészek jelentkezését várja.
 
Május 7-ig lehet jelentkezni az "Artist-in residency" programra, amely párizsi tartózkodást és önálló kiállítást biztosít a pályázat nyertesének a Palais-Royal kertjében található Peter's Friends galériában 2010. július 5-30. között. A világhírű Palais-Royal épülete ma a Comédie Française, vagyis Franciaország nemzeti színháza, a francia Államtanács és a Kultuszminisztérium székhelye.
 
Az "Artist-in residency" pályázat ebben az évben a Párizsi Magyar Intézet harmadik felhívása. A napokban lezárult "Contact promte" pályázatra 12 pályamű érkezett, az eredményt a zsűri döntését követően a PMI rövid időn belül nyilvánosságra hozza. A felhívás olyan művészeti installáció megvalósítását kérte, amelynek segítségével két fizikailag távol eső térben - a Budapesti Francia Intézetben és a Párizsi Magyar Intézetben - egy időben jelen lévő látogatók egymással interakcióba keveredhetnek. A kiírás hazai szakmai partnerei a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Budapesti Francia Intézet és a C3 Alapítvány.
 
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Alap Képzőművészeti Kollégiuma idén először hirdette meg a Vasarely ösztöndíjat, amely egymillió forintot és június és szeptember közötti szabad alkotói időszakot biztosít. A felhívásra összesen 33 képzőművész pályázott. A nyertes, Vincze Ottó két hónapot tölthet a Párizsi Magyar Intézetben és az aix-en-provance-i Vasarely Alapítványnál. Ráadásként az ösztöndíj lejártával az intézet Vasarely Galériájában kiállítást is rendeznek a műveiből. A 2008-ban nyitott képzőművészeti galéria francia körökben egyre nagyobb reputációnak örvend a modern és a kortárs magyar képzőművészetet bemutató tárlataival, a kiállításokat rendre a legfontosabb francia szakemberek nyitják meg.
 
További információk a pályázatról angol és francia nyelven a www.propenair.com honlapon találhatóak.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok